Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Köylerimiz için müjdemiz var. Kendi gazınızı kendinizin üretebileceği bir teknoloji üzerinde çalışıyoruz. Biyogaz. Dolayısıyla siz gaza para ödemeyeceksiniz. Oradan elde ettiğiniz gazla ocağınızda çayınızı tüp parası ödemeden pişirmiş olacaksınız” dedi.

Antalya’daki temasları kapsamında Korkuteli ilçesinde bir açılış törenine katılan Dönmez, Büyükşehir Yasası’yla yapılan hizmetlerin önemli olduğunu belirterek, “Eskiden köylerde yol, su, elektrik, telefon yoktu. Artık köylerin tamamında bu hizmetler var. Büyükşehir Yasası sayesinde başarılı örnekler yaşanıyor” dedi.

ANKARA’ DA BİRKAÇ KÖYDE DENENECEK

Artık köylerin de doğalgaz istediğini ifade eden Dönmez şunları söyledi: “Köylerimiz için müjdemiz var. Kendi gazınızı kendinizin üretebileceği bir teknoloji üzerinde çalışıyoruz. Biyogaz. Dolayısıyla siz gaza para ödemeyeceksiniz. Oradan elde ettiğiniz gazla ocağınızda çayınızı tüp parası ödemeden pişirmiş olacaksınız. Veya sıcak suya ihtiyacınız var. Antalya güneşi bol bir kentimiz ama kışın sıcak suyu üretebilecek.

Biraz tesisi büyük kurarsanız, sobadan da kurtulma imkanınız var. Şimdi bunun Ar-Ge çalışması bitmek üzere. Ankara’da birkaç köyümüzde deneyeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımıza da ifade ettik. O da heyecanlandı, ‘Bir an önce bitirelim, vatandaşımızla paylaşalım diye. Çalışmalar devam ediyor. Köylerimizde altyapı açısından eksik olarak hissettiğimiz bir tek ısınmasıyla alakalı sorunumuz vardı. Onu da bu yerli teknolojiyle çözmüş olacağız.”

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.