Kırklareli’nin Babaeski ilçesi Kumrular Köyü Koca Göl Mevkii’nde 4.3 MW’lik elektrik santralini de içeren biyokütle enerji tesisi kurulacak.
Seleda Biyogaz Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Kırklareli’nin Babaeski İlçesi Kumrular Köyü Koca Göl mevkii’ndeki 138.7 bin metrekarelik tarla vasfındaki araziye, yenilenebilir kaynaklara dayalı bir enerji santrali kuracak. Projeye göre Selena Biyogaz Enerji AŞ, kendi mülkiyetindeki söz konusu arazide kuracağı tesislerde, hayvansal atıklardan ve taze bitkilerden biyogaz, bu biyogazdan elektrik ve gübre üretecek.

40 milyon liralık yatırım
Proje kapsamında yılda brüt 34 bin 144 MWh elektrik enerjisi üretimi, yıllık brüt 35 bin 392 MWh karşılığı ısı (sıcak su + buhar) üretimi, yılda 2 bin 810 ton/yıl paketlenmiş katı gübre üretimi ve 20 bin 148 ton/yıl arıtılmış sıvı fermente ürün deşarjı yapılması planlanıyor.
Seleda Biyogaz Tesisleri, 40 milyon TL’nin üzerinde bir harcamayla hayata geçirilecek. Ekim ayı başlarıda temeli atılması beklenen projenin, Haziran ayında üretime geçirilmesi hedefleniyor. Üretim için Mayıs 2017’de gübre ve bitkisel atık tedarik edilmeye başlanacak.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.