Türkiye’de katı atık sektöründe karşılaşılan sorunlar, çözüm önerileri, projeler ve yeni teknolojiler Konya’da yapılacak çalıştayda masaya yatırılacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile AB Türkiye Delegasyonu tarafından düzenlenen Katı Atık Yönetimi Çalıştayı 12-14 Ekim 2017 tarihleri arasında Konya’da yapılacak. Ev sahipliğini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yaptığı Katı Atık Yönetimi Çalıştayı, Avrupa Birliği, İçişleri, ve Kalkınma Bakanlıklarından yetkililerin yanı sıra AB Türkiye Delegasyonu temsilcileri, üniversiteler, müşavir ve müteahhit firmalar, belediyeler, İller Bankası, TMMOB, sivil toplum kuruluşları, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Dünya Bankası, gibi kurum ve kuruluşun 200’ü aşkın temsilcisini bir araya getirecek çalıştay 3 gün sürecek.

2023 HEDEFİ SIFIR ATIK

Çalıştayda, düzenli depolamaya kabul edilecek atık miktarının azaltılması, düzenli depolama öncesi ön işlem teknolojileri ve düzenli depolama tesislerinin kurulması ve işletilmesi konularında yaşanan sorunlar tartışılacak, çözüm önerileri sunulacak. Mevcut uygulamaların güçlendirilmesi, yürütülen araştırmaların çeşitlendirilmesi amacıyla düzenlenecek çalıştay sonrasında elde edilen veriler ve çözüm önerileri kitapçık haline getirilecek ve ilgili paydaşlara dağıtılacak.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, “Türkiye’de 2023’e kadar, kaynağında ayrı toplama çalışmalarının etkinleştirilerek sıfır atık yaklaşımı ile atıkların değerlendirilmesi ve düzensiz döküm sahalarının kapatılması hedeflerine ulaşmak için belediyelerimizle birlikte çalışmaların sürdürüldüğünü belirterek, çalıştayda Türkiye’de katı atık sektöründe karşılaşılan sorunlar, çözüm önerileri, projeler ve yeni teknolojiler masaya yatırılacak, katı atık yönetimine ilişkin yol haritaları oluşturulacaktır” dedi.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.