Karadeniz Bölgesi’nde son 10 yıl içerisinde 203 HES yapıldı. Sadece 2017 yılında 20 HES devreye alındı. Bu santrallerin toplam enerji üretim potansiyeli ise yıllık 20.3 milyar kWh oldu.

Enerji, Sanayi, Maden Emekçileri Sendikası Samsun Şube Başkanı Müşfik Veysel Erdoğan’ın verdiği bilgiye göre, etüt ve proje aşamasında ise toplam 5.8 milyar kWh/yıl kapasiteli, 123 HES projesi bulunuyor.

Veysel Erdoğan, Karadeniz Bölgesi’ndeki HES sayısının artırılmasıyla ilgili, inşaatların bölgede insan ve diğer canlıları olumsuz yönde etkilediğini savunuyor.

“BÖLGE HES CENNETİ HALİNE GELDİ”

Ordu, Rize ve Samsun’da da çeşitli sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar, HES’lere itirazlarını çeşitli iddialarla dile getiriyor. Ordu’nun Altınordu ve Perşembe ilçeleri sınırları içinde bulunan Selimiye HES Projesi’nde, ilgili firma tarafından inşaat çalışmaları başladı. Doğal güzelliği ile büyüleyen Kurşunçal Şelalesi’nin döküldüğü yerde toplanacak su, borularla Çiseli Şelalesi’ne yakın yerde, dere yatağı kenarında yapılacak santrale ulaştırılacak. Burada santrale bırakılacak su ile enerji üretimi gerçekleştirilecek.

Müşfik Veysel Erdoğan, “Karadeniz adeta bir HES cenneti haline gelmiş. Bu HES’ler insanların ve diğer canlıların yaşam alanlarını birer cehenneme çevirir hale geldi” diyor.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.