İş Bankası geliştirdiği ‘’Lisanssız Elektrik Üretim Kredisi’’ ile kredi başvurusunda bulunacak yatırımcılara, yatırım tutarının yüzde 70’i oranında Türk Lirası veya yabancı para cinsinden (Avro ve ABD Doları) kredi sağlayabilecek.Bu kredinin vadesi, ilk 1 yılı ana para geri ödemesiz olmak üzere azami olarak 10 yıl olabilecek.
Bankanın açıklamasında lisanssız elektrik üretimi projelerinin lisans alma ve şirket kurma muafiyetine sahip olduğu, bu tesislerde üretilen elektriğin kullanılmayan kısmı için ise 10 yıl süre ile belirlenen tarife üzerinden alım garantisi sağlandığı da belirtildi.

700 MW’ye yaklaştı
Türkiye’de lisanssız elektrik üretimi, yürürlüğe giren yasal düzenlemeler sonrasında 2013 yılında başlamıştı.Bu alana yönelik olarak 2014 yılından beri Garanti Bankası, Halkbank ve Türkiye Finans özel kredi paketleri sunduklarını duyurmuşlardı.
Türkiye Elektrik İletim A.Ş. verilerine göre 31 Temmuz 2016 itibari ile Türkiye’de toplam güçleri 650,9 MW olan 783 adet lisanssız elektrik üretim santrali bulunuyor.
Bunların 733 adedini güneş, 18 adedini rüzgar ve 31 adedini termik santral yatırımları oluşturuyor.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.