Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından, İş Bankası’na Türkiye’deki küçük ölçekli yenilenebilir enerji ve kaynak verimliliği projelerinin finansmanı için 55 milyon dolarlık kaynak sağlanacağı bildirildi.

EBRD’nin açıklamasında, kredinin yenilenen Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı (TurSEFF) kapsamında verileceği belirtilerek, bu çerçevede daha önce Türkiye’deki bankalara endüstriyel enerji verimliliği projeleri için EBRD, Avrupa Yatırım Bankası ve Japon Uluslararası İşbirliği Bankası tarafından 600 milyon avroluk kaynak sağlandığı hatırlatıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz Ertürk, EBRD ile olan uzun süreli iş birliğinin güçlenmesinden memnun olduklarını kaydederek, “EBRD’nin Türkiye’de küçük ölçekli yenilenebilir enerji ve kaynak verimliliği projelerindeki kilit rolünü desteklemekten memnunuz.

Ayrıca, Türk yatırımcılarının daha sürdürülebilir bir ekonomiye katkı sağlamak noktasındaki çabalarını teşvik etmekten de onur duyuyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.