Güriş Holding yenilenebilir enerjide 771 MW’ye ulaşan toplam kurulu gücünü 2020 yılında 2 bin MW’ye çıkarmayı hedefliyor.

Afyonkarahisar ili Sandıklı İlçesinde yer alan Kocatepe Rüzgar Santrali’nde Enercon teknolojisiyle ( E-126 EP3) 4 MW gücünde tam 25 türbinin kurulumu gerçekleştirilecek. 116 metre kule yüksekliği ve 127 metre kanat çapına sahip türbinler, özel tasarımları sayesinde düşük ve orta güçteki rüzgarlarda bile yüksek güç üretebilme özellikleriyle farklılaşıyor.

Kocatepe Rüzgar Enerji Santralinde; en uygun ve en son teknolojiye sahip türbin seçilerek Türkiye’ye yenilenebilir enerjide katkı sağlamaya devam edecek. Afyonkarahisar’ da yapılacak Kocatepe RES; elektrik üretimi ile sanayiciye, turizme, eğitime ve yöre halkına büyük destek olacak.

1958 yılından beri inşaat sektöründe faaliyet gösteren GÜRİŞ Holding yenilenebilir enerji alanında 481 MW Rüzgar Enerji Santralleri, 185 MW Jeotermal Enerji Santralleri ve 104 MW Hidroelektrik Santralleri ile toplamda 771 MW kurulu kapasiteye sahip bulunuyor. Güriş, yenilenebilir enerji santrallerinin kurulu gücünü 2020 yılına kadar 2000 MW’ye çıkartmayı hedefliyor.

HANGİ BÖLGEDE HANGİ SANTRALLER VAR?

Güriş Holding’in rüzgar santralleri; halen üretimde olan Kırklareli’nde Zeliha RES, Tekirdağ ve Edirne’de Kanije RES, Afyonkarahisar’da Dinar RES, Muğla’da Fatma RES, Çanakkale’de Seyit Onbaşı RES, Hatay’da Şenköy RES, Belen RES ve Atik RES’in yanısıra, Yuvacık RES ve Kocatepe RES yapım aşamasında bulunuyor.

Jeotermal alanında; Gürmat Elektrik Üretim A.Ş.’ ne bağlı; Aydın’ da 6 adet JES ile 185 MW jeotermal enerji kapasitesine sahip. Güriş bu JES gücüyle Türkiye’de birinci ve Avrupa’da ikinci sırada yer alıyor. Ayrıca 1 adet yapım aşamasında (Efe 7) ve 4 adet planlanan (Efe 5, Efe 8, Efe 9 ve Sarı Zeybek) Jeotermal Enerji Santralleri ile toplamda 397 MW kapasiteye ulaşacak.

Hidroelektrikte ise; Mersin’de Sarıkavak, Giresun’da Espiye, Artvin’de Arpa, Kahramanmaraş’ta Tahta, Sivas’ta Çermikler ve Ankara’da Çeşmebaşı HES ile toplamda 104 MW kurulu güce sahip.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.