İngiltere’nin Manchester Üniversitesi’nden araştırmacılar, güneş enerjisi panellerini daha ucuz ve daha verimli hale getirmek için materyallerin kullanımını inceledi.

Araştırmacılar, polimerler yerine polistiren parçacıkları kullandıklarında maliyetin düşmesine rağmen verimliliğin arttığını ortaya çıkardı.

Bilim insanları, güneş panellerinde kullanılan güneş pillerinin üretim ve üretim maliyetlerini düşürme potansiyelini ortaya koyan araştırma bulgularını dün yayınladı. Bu bulgular, geleneksel panel üretiminde yaygın olan pahalı polimerler yerine polistiren parçacıkları kullanarak elektriği daha ucuza üretebiliyor.

Araştırma, yeni bir güneş paneli türü olan Perovskite Güneş Pillerinde izolasyon polistiren mikrojel partiküllerini kullanarak, watt başına verimliliği daha düşük maliyetlerle artırmanın mümkün olduğunu gösterdi.

Daha fazla araştırma gerekiyor

Mevcut Perovskite Güneş Pilleri, suya maruz kaldıklarında bozunarak pratik kullanımlarını kısıtlayan bir ışık emici olarak organometalik halid perovskit kullanıyor. Hücreler ayrıca, güneş ışığına maruz kaldıktan sonra elektrik akımının etkili bir şekilde hareket etmesini sağlayan bir delik taşıma katmanına sahip.

Manchester Üniversitesi Kimya profesörü Brian Saunders, Perovskite Güneş Hücreleri teknolojisinin tüm potansiyelini gerçekleştirmek için daha fazla araştırma yapılması gerektiğini belirtiyor. Saunders, “İşte bu yüzden Perovskite Solar Cell’lerin en iyi nasıl üretileceğine, kuru kalmasına ve daha ticari açıdan canlı kalmalarına dikkat ediyoruz” dedi.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.