Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye Bölümü (GÜNDER) tarafından 3-11 Mart 2018 tarihleri arasında, OSTİM’de güneş enerjisi alanında üretim süreçlerine yenilikçi yaklaşımlar katabilmek adına SOLAR SPRINT etkinliği düzenlenecek.

Sektör paydaşlarından oluşan danışma kurulu toplantısı sonucunda SOLAR SPRINT’18 konusu “Güneş Enerjisinde Döngüsel Ekonomi: Panel Üretiminde Atıkların Değerlendirilmesi” olarak belirlendi.

Bu kapsamda kırılmış camların, hasarlı panellerin dönüşümü, ahşap paletlerin, atık hücrelerin ve cam koruma kâğıtlarının değerlendirilmesi, pv kaynak telinin (ribon) ayrıştırılması, ribon makaralarının geri dönüşümü gibi konular ele alınacak.

GÜNDER tarafından yapılan açıklamada, “Atıkların değerlendirilmesi konusunda üniversite öğrencileri veya okulu yeni bitirmiş gençleri alternatif çözüm yolları bulmaya teşvik etmeyi hedefliyoruz. Bu konuda düşüncesi olan ve bunu projelendiren öğrencileri Ankara’da bir araya getirip mentörler yardımı ile projelerin gerçekleştirme adımlarını çalışacağız. Bu kamp sonrası seçici kurul tüm projeleri değerlendirip en iyi 3 projeyi seçecek ve bu projelerin imalat süreçlerine dönüştürülmesine çalışacağız” denildi.

GENÇLERE İMKANLAR SAĞLANACAK

Gençlere projeye konu iş ve işlemler yürütmeleri konusunda imkânlar sağlanacak. Dereceye girecek öğrenciler-gruplar ödüllendirilecek ayrıca yaptıkları çalışmalar nisan ayında düzenlenecek SOLAREX fuarında yapılacak bir oturum ile Güneş Enerjisi sektörünün bilgisine sunulacak.

Bunun dışında da Haziran ayında Almanya’da yapılacak INTERSOLAR fuarında da uluslararası alanda projelerin lansmanı yapılacak.

Projeye başvurula online olarak www.solarsprint.org sitesinden yapılacak.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.