Güneş enerjisi platformu Solarbaba Kurucusu Ateş Uğurel, geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Solarex 2018 İstanbul Fuarı’nda yaptığı açıklamada güneş enerjisinde sürdürülebilir bir piyasa için önerilerde bulundu.

Uğurel 2018 ve sonrasında yani YEKDEM ve lisanssız güneş enerjisi santralleri (GES) konusunda güneş enerjisi sektöründe tabana yayılacak kapasite artırımı için üç temel öneride bulundu. Uğurel bu önerileri; en ufağından en büyüğüne kadar, altında elektrik tüketimi olan tüm güneş gören çatıların aynı zamanda elektrik üretmeye başlaması. SPK kontrollü ve kurumsal enerji firmalarının dahil olduğu kitlesel fonlama çalışmalarının başlatılması ile enerji kooperatiflerinin yaygınlaşması olarak sıraladı.

VATANDAŞ MİKRO YATIRIMCIYA DÖNÜŞÜR

Ateş Uğurel, ayrıca KurumsalSolar diye adlandırılabilecek ticarethane ve sanayi tarifesindeki her elektrik tüketicisinin tüketimini güneş enerjisinden karşılamasının diğer adım olabileceğini söyledi. Uğurel, “Bu son maddenin alternatifi sadece bu amaçla kurulmuş / kurulacak bağımsız güneş enerjisi santrallerinden elektrik alınabilmesi. Solar-Kontrat ismi verilebilecek uygulama ile ülkemizde teşviksiz, ucuz, temiz, yerli, milli ve sürdürülebilir bir pazarın oluşması sağlanabilir. Bu ayrıca geleceğe damgasını vuracak blockchain tabanlı uygulamalar için de ideal” dedi.

3.SOLARÇATI KONFERANSI

Uğurel ayrıca, bu uygulamalarla halihazırda lisanssız GES sürecinde tecrübe edinmiş istihdam gücünün sürdürülebileceğini ve yeni istihdam alanlarının yaratılabileceğini belirtti. Uğurel enerji ithalatından kaynaklanan cari açığın önemli seviyede azaltılabilmesi ve ihraç edilebilir katma değerli teknolojilerin geliştirilmesinin önünün açılabileceğinin de altını çizdi.

Öte yandan Solarbaba’nın geleneksel Solarçatı Konferansı ise bu konu ve önerileri sektör öncüleri ile tartışmak ve geliştirmek üzere 3’üncü kez 3 Mayıs 2018’de gerçekleşecek. Asunim Türkiye, SMA Solar Technology AG ve Zorlu Enerji destekleri ile Solarbaba organizatörlüğünde ICCI Powered by POWER-GEN 2018 bünyesinde gerçekleştirilecek olan ücretsiz konferansta kamu ve özel şirketlerden üst düzey konuşmacılar güneş enerjili endüstriyel çatıları masaya yatıracak.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.