Uluslararası Enerji Ajansı’nın (IEA) verdiği bilgilere göre, yılda yaklaşık 580 milyar metre küplük su, enerji üretimi için kullanılıyor. Bu rakam günlük bazda 1.6 milyar metre küp suya denk geliyor. Bu miktardaki suyun, yılın her günü olimpik boyutlardaki 640 bin adet havuzu doldurmaya yeteceği belirtiliyor. Bu sebeple enerji üretimi için suyun verimli kullanılması her zamankinden daha da büyük önem taşıyor.

ÇÖZÜM PLANI
Suyun verimli kullanılması için ülkelerin hızlıca eylem planlarını devreye alması gerektiği kaydediliyor. Temiz enerji çözümlerinin ve yenilenebilir enerji üretiminin su kullanımını önemli miktarda azaltabileceği dile getiriliyor. Aynı zamanda atık su yönetimi gibi teknolojik gelişmelerin de sürece katkı sağlayacağı aktarılıyor. Aynı zamanda suyun kullanımından yüksek miktarda ücret alınması da ekonomik bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor.

ENERJİ TEDARİKİ İÇİN ÖNEMLİ
Bu yıl 28 Ağustos-02 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Dünya Su Haftası’nın ana gündemini sürdürülebilir bir büyüme için suyun verimli kullanımı oluşturdu. Bu noktada suyun enerji üretimindeki kullanımının verimli olması da ayrı bir başlıkta ele alındı. Suyun verimli kullanılmasının gelecekte enerji tedarikinin sağlanabilmesi açısından önem taşıdığı vurgulandı.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.