Geçen yıl yapılan Almus ve Köklüce hidroelektrik santralleri özelleştirmesini kazanan Gaziantepli Gül Enerji, ihale bedeli olan 750 milyon 500 bin lirayı nakit olarak ödedi. Maliye Bakanı Naci Ağbal, daha önce yaptığı açıklamada, “Özelleştirme programına alınan kuruluşlarından elde edilen gelirler öncelikle merkez yönetim bütçesinin ihtiyaçları için kullanılacak. Çünkü bizim bütçe açığımızın karşılanması noktasında özelleştirme gelirlerinin belli bir katkısı var” demişti.

SANTRALLER 117 MW KURULU GÜCE SAHİP

Elektrik Üretim AŞ’ye (EÜAŞ) ait Almus ve Köklüce hidroelektrik santrallerinin “işletme hakkının verilmesi” yöntemiyle özelleştirilmesi ihalesi, geçen yıl Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nca (ÖİB) yapıldı. İhaleye 11 şirket katıldı. 551 milyon TL’lik teklifle açılan ihalenin açık artırma bölümünde, en yüksek teklifi Gaziantepli Gül Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ verdi.
Tokat’ta bulunan ve toplam 117 megavat kurulu güce sahip olan hidroelektrik santralleri için açık artırmanın yapılmasının ardından da ihalenin onaylanması süreci başladı.

8 AĞUSTOS’DA DEVİR SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

Özelleştirme Yüksek Kurulu, 24 Mayıs tarihli kararıyla, ihaleye “olur” verdi. Bu kararın ardından da süreçle ilgili tüm çalışmalar tamamlandı ve 8 Ağustos’ta Özelleştirme İdaresi’nde devir sözleşmesi imzalandı. Devier sözleşmesiyle birlikte ihale bedeli olan 750 milyon 500 bin lira da kasaya girdi.
Öte yandan Türkiye’de son 14 yıldaki özelleştirme uygulamalarının toplamı 71 milyar dolar olarak hesaplanıyor.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.