İngiltere gıda ve içecek üretim endüstrisini temsil eden önemli bir kuruluş olan Gıda ve İçecek Federasyonu (FDF) bilimsel konular yetkilisi Helen Munday, bir açıklama yaparak tedarik zinciri iyileştirmeleri ve sürdürülebilirliğin getirilerini vurguladı. Munday’e göre, gıda ve içecek üreticileri, tedarik zinciri iyileştirmeleri ve sürdürülebilir adımlar yoluyla önemli maliyet tasarrufları sağlayabilir.

TEDARİK ZİNCİRİ İYİLEŞTİRMELERİ HAFİFE ALINMAMALI                Munday, yalnızca bir kamyonun ortalama hızını düşürmesinin yakıt verimliliğini çok etkilemediğini, ancak üreticinin filosundaki tüm araçların bunu yapması halinde önemli bir verimlilik artışı sağlanabileceği söyledi.

“İŞLETMELER AÇISINDAN AKILLI BİR KARAR”
Munday, Gıda ve İçecek Federasyonu’nun Tedarik Zincirlerini Sürdürülebilir Hale Getirme konvansiyonunda bir konuşma yaptı ve şunları söyledi:“Sürdürülebilir olmanın işletmeler için akıllı bir karar olduğunu düşünüyorum. Büyük bir işletmeniz varsa, kendi dünyanızda yaptığımız her şeyin büyük bir etkisi olur.”                             Sürdürülebilirliğin işletmeler için ne anlama geldiğini anlatan Munday, firmaların sürdürülebilir olma konusunu neden önemsemesi gerektiğine de değindi.

“İŞLETMENİZİN GELECEĞİ”
Munday sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Gıda üreticisi olarak kaynakları dikkatli kullanmalısınız. Bunun en basit nedeni geleceği de düşünmeye çalışıyor olmanız. Geleceği düşünürken gerçekten büyük düşünüyorsanız gezegenin geleceğini; işletme seviyesinde düşünüyorsanız işletmenin geleceğini düşünüyorsunuz demektir.”  Wyke Farms firmasının yönetici direktörü Richard Clothier, kendi süt işletmesinin daha sürdürülebilir olmakla hem maliyetten tasarruf ettiğini, hem de fosil yakıtlara bir alternatif bulduğunu söyledi.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.