Maliye Bakanı Naci Ağbal, gıda enflasyonunu çok önemsediklerini belirterek, “Bunun mutlaka ve mutlaka aşağı gelmesi için de her türlü tedbiri almamız gerekiyor, almaya da başladık. Gıda enflasyonunu kontrol altına alacağız ama esas olan orta ve uzun vadede tarımda sürdürülebilirliği, arz yeterliliğini sağlamaktır.” dedi. Ağbal, Bayburt’taki temasları sırasında gazetecilerin Ramazan’da gıda fiyatlarında artış olup, olmadığı sorularını yanıtladı.

“FİYATLARIN BELLİ SEVİYEDE GİTMESİ LAZIM”

Soruyu yanıtlarken Bayburt’taki kıyma fiyatını örnek gösteren Ağbal, ilde kıymanın kilogramının 35 liradan satıldığına dikkat çekerek, yaklaşık iki ay önce geldiğinde de aynı fiyattan satıldığını, bunun da fiyatlarda değişiklik olmadığını gösterdiğini söyledi.

Bakan Ağbal, “Türkiye’de fiyatların belli seviyede gitmesi lazım. Gıda enflasyonunu çok önemsiyoruz. Bunun mutlaka ve mutlaka aşağı gelmesi için de her türlü tedbiri almamız gerekiyor, almaya da başladık.”

“ESAS OLAN ARZ YETERLİLİĞİNİ SAĞLAMAK”

Gıda enflasyonunun enflasyon sepeti içinde en önemli konu olarak durduğuna vurgu yapan Maliye Bakanı Naci Ağbal, şöyle devam etti: “Bu konuda ekonomi yönetimi olarak ilgili kurumlarımızla çalışmalar yapıyoruz. Bir kısım kararımız yakın zamanda devreye girmiş olacak. Onlarla beraber gıda enflasyonunu kontrol altına alacağız ama esas olan orta ve uzun vadede tarımda sürdürülebilirliği, arz yeterliliğini sağlamaktır. Tarla ile sofra arasındaki o zincir içindeki maliyetleri de aşağıya çekebilecek kalemler var, onu da biliyoruz. Onları tek tek aşağıya çekeceğiz. Üretim aşamasında maliyetleri kontrol altında tutacak tedbirler alacağız ve vatandaşın sofrasındaki enflasyonu düşüreceğiz.” diye konuştuk.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.