Türkiye’de üretilerek Avustralya’ya ihraç edilen, her biri 63,7 metreden uzun olan toplam 99 kanat, Güney Doğu Avustralya’da GE ve Infigen Energy tarafından geliştirilen 113,2 MW gücündeki Bodangora Rüzgar Santrali’nde bulunan 3,43 MW’lık rüzgar türbinlerinde devreye alınacak.

LM Wind Power kanatlarıyla donatılan GE türbinleri, New South Wales’teki yoğun rüzgarların enerjisini toplamak amacıyla kuruldu.

GE Yenilenebilir Enerji Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye Genel Müdürü Dr. Manar Al Moneef, “Bu kanatların üretilmesi ve ihraç edilmesi, Türkiye’deki yenilenebilir enerji sektörünün büyümesi için önemli bir kilometre taşıdır. Böylesine kısa bir sürede bu tür bir başarıya imza atabilmek, iş ortaklarımızın ve yerel çalışan kadromuzun gösterdiği bağlılığın bir kanıtıdır. Bu başarı aynı zamanda Türkiye’de yenilebilir enerjiye giderek daha çok önem verildiğine ilişkin güçlü bir anlayış olduğunu ortaya koyuyor” diye konuştu.

2023 YILINDA 20 GW RÜZGAR ENERJİSİ HEDEFİ

2017 yılı Temmuz ayında faaliyete giren ve 370’in üzerinde çalışanı bulunan Bergama fabrikası, hızla büyüyen Türk rüzgar endüstrisinin gereksinimlerini karşılamayı ve Türkiye dışındaki rüzgar türbinleri için rotor kanatları sağlamayı amaçlıyor. 2010 yılından bu yana her yıl yeni rüzgar türbinlerinin faaliyete geçtiği Türkiye’nin, 2023 yılına kadar 20 GW hedefiyle sürdürülebilir bir büyüme gerçekleştirmesi bekleniyor.

LM Wind Power’ın Bergama fabrikasından Avustralya’ya yapılan ihracatlar, Türkiye’deki ihracat pazarlarının çeşitlendirilmesinde kritik bir rol oynuyor. 2017 yılında Avustralya’ya 538 milyon dolar değerinde ihracat gerçekleştiren Türkiye, bu yıl LM Wind Power’ın Bergama tesisinde gerçekleştirilecek olan ihracatların katkısıyla, bu rakamı daha da yukarı taşıyacak.

TÜRKİYE İÇİN 50 MİLYON DOLAR TAAHHÜDÜ

Bergama tesisi, LM Wind Power’ın geçen yılın başında GE Yenilenebilir Enerji bünyesine katılmasından bu yana şirketin ilk yeni kanat üretim tesisi olma özelliğini taşıyor. Türkiye için verilen 50 milyon dolar değerindeki taahhüdün bir göstergesi olan tesis, üretim operasyonlarından teknik mühendisliğe, hizmetlere, yönetime ve ek desteğe kadar uzanan konularında uzman 450 kişiye nitelikli iş alanı yaratacak. Fabrika, Türkiye’de hızla büyüyen rüzgar endüstrisinin gereksinimlerini karşılamaya yardımcı olacak.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.