Fransız hükümeti, enerji verimliliği, çevreci araçlar ve yenilenebilir enerji üretimini kapsayan toplam 20 milyar euro’luk yatırım yapacak.

Ekonomist Jean Pisani-Ferry tarafından hazırlanan ve Başbakan Edouard Philippe tarafından sunulan çevreyle ilgili yatırımlar, 2018’den 2022 yılına kadar sürecek 57 milyar euro’luk yatırım planının bir parçası.

Sera gazı emisyonlarının yüzde 20’si binalardan kaynaklandığı için, düşük gelirli konut ve kamu binalarında 9 milyar euro’luk bir ısı yalıtımı programı uygulanacak.

YILDA 75 BİN KONUT YENİLENECEK

Kötü yalıtımlı düşük gelirli konutların ve sosyal konutların sayısı ikiye bölünecek ve hükümet binalarının dörtte biri çevresel normlara uygun olarak yenilenecek.

Program, yılda 75.000 konut yenilemenin finanse edilmesini ve hükümetin beş yıllık döneminde 375 bin konutta tasarruf sağlanmasını amaçlıyor.

5 YILDA 7 MİLYAR EURO YATIRIM

Hükümet, yenilenebilir enerjilerin büyümesini önümüzdeki beş yıl içinde yüzde 70 oranında artırmak için 7 milyar euro yatırım yapacak. Yatırımlar arasında iklim değişikliği ile mücadele için araştırma ve yenilikler yer alacak ve Fransa’nın düşük karbona geçişini ve daha fazla enerji verimliliğini hızlandıracak.

Plan, sera gazı emisyonlarının üçte birinin kaynaklandığı taşımacılık sektörüyle ilgili de daha az kirleten taşıtlara geçiş için 4 milyar euro yatırım öngörüyor. Planın diğer unsurları ise karayolu ve demiryolu ağına yapılacak yatırımlarla yerel ulaştırma ağlarının güçlendirilmesini kapsıyor.

Ayrıca çoğunlukla düşük gelirli ailelerin kullandığı eski ve çevreyi kirleten araçların daha çevreci modellerle değiştirilmesi hedefleniyor. Planın gerçekleşmesiyle, 10 milyon eski aracın trafikten çekilmesi bekleniyor.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.