Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Yönetim Kurulu, Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yıldırım’ın temsil ettiği tüzel kişilikte değişiklik olması sebebi ile Olağanüstü Genel Kurul düzenlenmesi kararı aldı. Aynı zamanda söz konusu Genel Kurul ile tüzüğün daha güncel bir hale kavuşturulması da hedefleniyor.

9 Mart 2019 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilen TÜREB 12. Olağan Genel Kurulu’nda 3 yıllık dönem için seçilen Yönetim Kurulu’nda, Hakan Yıldırım, Kalyon Enerji Yatırımları olarak kurumsal üyelik ile yönetim kurulu üyesi seçilmişti. Yönetim Kurulu, ilk toplantısında Hakan Yıldırım’ı Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçmişti.

HAKAN YILDIRIM’IN SANKO ENERJİ’YE GEÇMESİYLE TÜZEL KİŞİLİK DEĞİŞTİ

Geçtiğimiz aylarda Hakan Yıldırım’ın Sanko Enerji’ye geçmesi ile birlikte tüzel kişiliği değiştiğinden Birlik tüzüğü gereği seçimlerin yenilenmesine dair Yönetim Kurulu ortak bir iradeyle beyan edildi. Bu vesileyle, TÜREB tüzüğünün daha güncel bir yapıya ve sektörün gelişimine uygun hale getirilmesi için gerekli görülen bazı revizyonlar da Olağanüstü Genel Kurul’da gündeme getirilecek.

TÜREB tüzüğü ve mevzuata uygun olarak Genel Kurul toplantısının tarihi ve yeri, koronavirüs önlemleri çerçevesinde belirlenecek ve ayrıca ilan edilecek.

Söz konusu toplantıya kadar TÜREB ve Yönetim Kurulu sektör için çalışmalarını tüm hızıyla devam ettirecek ve daha güçlü bir TÜREB’e ihtiyaç duyulacak olan önümüzdeki dönemde sektöre katkı sağlamaya devam edecek.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.