Jeotermal Elektrik Santral Yatırımcıları Derneği (JESDER) Başkanı Ufuk Şentürk, jeotermale dayalı elektrik üretiminin yılın ilk 6 ayında geçen yıla göre yüzde 36’lık artışla 3 milyar 337 milyon kWh seviyesine yükseldiğini söyledi.

Şentürk, böylece jeotermal enerji santrallerinin toplam elektrik üretimindeki payının ilk altı ay itibariyle yüzde 1.8’den yüzde 2.4’e yükseldiğini belirtti.

Şentürk’ün verdiği bilgiye göre, Türkiye’de yılın ilk altı ayında elektrik üretimi yüzde 2.5 artarken, bu artışla jeotermal kaynaklara dayalı elektrik üretiminin de katkısı oldu. Yerli ve yenilenebilir kaynaklardan jeotermale dayalı elektrik üretimi yılın ilk altı ayında geçen yıla göre yüzde 36’lık artışla 3 milyar 337 milyon kWh seviyesine yükseldi. Böylece jeotermal enerji santrallerinin toplam elektrik üretimindeki payı ilk altı ay itibariyle yüzde 1.8’den yüzde 2.4’e yükseldi.

KESİNTİSİZ BİR ENERJİ KAYNAĞI

Yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının toplam elektrik üretimindeki payının her geçen gün arttığını ifade eden Şentürk bu artışın enerjide dışa bağımlılığı azalttığına işaret etti. Şentürk şunları söyledi: “Yenilenebilir kaynaklar arasında yer alan jeotermal hem yerli, hem de kesintisiz bir enerji kaynağı. Bu yüzden enerjide dışa bağımlılığı azalttığı gibi, istikrarlı bir kaynak olarak şebeke ve sistem yönetimini de kolaylaştırıcı bir role sahip.

Türkiye jeotermal elektrikte 4.000 Mwe’lik potansiyele sahip. Bu potansiyel realize olduğunda JES’lerin toplam elektrik üretimindeki payı yüzde 10’lara yükselecektir. Türkiye’deki jeotermal kaynak potansiyelini değerlendirme konusunda JESDER üyesi yatırımcılar büyük bir çaba içinde.

Bu çabaların hükümetimiz tarafından yeni dönemde destekleneceğine inanıyoruz” diye konuştu.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.