Apple yeşil tahvil

Apple bugüne kadar gerçekleştirdiği üç yeşil tahvil ihracıyla toplam 4.7 milyar fon sağladı. Apple yeşil tahvil ihraçlarıyla oluşan fonların yarısından fazla büyüklüğe denk gelen bir rakamı, toplam 2.8 milyar doları yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği projelerine tahsis etti. Bu projelerin toplamı da 1.2 GW’lık yenilenebilir enerjiye denk geliyor.

Şubat 2016 ‘da 1.5 milyar dolarlık ilk yeşil tahvil ihracını gerçekleştiren Apple, Haziran 2017’de 1 milyar dolarlık ikinci yeşil tahvil ihracıyla piyasalara çıktı ve 2019’da da Avrupa’da toplam 2.2 milyar dolarlık üçüncü yeşil tahvil arzını yaptı.

Mart ayı sonlarında açıklanan yeşil tahvil raporuna göre, Apple’ın toplam yeşil tahvil finansmanı 4.7 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaştı. Apple’ın yeşil tahvil ihraçları özel sektör içinde en büyük hacmi oluşturuyor.

Apple yeşil tahvil ihracı

Apple’dan ihraçlarla iligili yapılan açıklamada, toplam 4,7 milyar dolarlık yeşil tahvil ihracının yenilenebilir enerji üretimine önemli bir katkı yaparken, karbon emisyonlarını azalttığı ve yerel topluluklara temiz enerji sağladığı belirtildi.

KÜRESEL ÖLÇEKTE 1.2 GW YENİLENEBİLİR ENERJİ

Apple, geçtiğimiz yıl ABD’de Nevada, Illinois, Virginia eyaletlerinin yanısıra Danimarka’da 350 MW’nin  üzerinde yeni kurulan yenilenebilir enerji projelerini de portföye ekleyerek, küresel olarak 1,2 GW yenilenebilir enerjinin üretimine aracılık etmiş olacak.

Apple’ın Çevre, Politika ve Sosyal Girişimler Başkan Yardımcısı Lisa Jackson, “Apple, çalıştığımız her yerdeki toplulukları destekleyen çözümlerle hepimizin paylaştığı gezegeni korumaya kararlıdır. Hepimizin iklim değişikliğinin etkileriyle mücadele etmek için elimizden gelen her şeyi yapma sorumluluğu var ve yeşil tahvil satışlarımızdan elde ettiğimiz 4,7 milyar dolarlık yatırım, bu çabalarımızda önemli bir etken ve itici güçtür. Sonuçta, temiz enerji iyi bir iştir” diye konuştu.

Apple yüzde 100 yenilenebilir enerji

PARİS İKLİM ANLAŞMASI’NA UYGUN BİR SÜREÇ

Apple, Paris’teki 2015 Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı’nda (COP21) imzalanan tarihi iklim değişikliği anlaşmasından bu yana, karbon emisyonlarını azaltmaya yönelik küresel çabaları desteklemek için üç yeşil tahvil ihracından elde edilen kaynağı çevreci çözümlere tahsis edeceğini açıklamıştı.

Apple, 2020 rakamlarıyla ortalama 921.000 metrik ton karbon emisyonunu önleyecek 17 yeşil tahvil  projesini finanse etti. Bu yaklaşık 200 bin motorlu aracın yollardan ve trafikten çekilmesi anlamına geliyor.

Apple’ın Yeşil Tahvil Etki Raporu’nda ayrıntıları verilenlere ek olarak şirket, öncelikle düşük karbonlu tasarım ve mühendisliği, enerji verimliliğini, yenilenebilir enerjiyi, karbon azaltmayı ve karbon tutmayı destekleyen yeni projeleri finanse etmeye devam edecek.

2030’A KADAR KARBON NÖTR OLACAK

karbon nötr

Geçtiğimiz temmuz ayında şirket, 2030 yılına kadar tüm iş alanında, üretim tedarik zincirinde ve ürün yaşam döngüsünde karbon nötr olma planını açıkladı. Şirket açıklamasında, “Apple bugün küresel kurumsal operasyonları için karbon nötr durumda ve bu yeni taahhüt, 2030’a kadar satılan her Apple cihazının net sıfır iklim etkisine sahip olacağı anlamına anlamına geliyor” denildi.

Bu yazı ilginizi çektiyse Apple 2030’da yüzde 100 karbon nötr olmayı hedefliyor yazısı da ilginizi çekebilir.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.