Facebook güneş enerjisi alımı

Facebook’un Virginia veri merkezini işleten Digital Realty Trust isimli kuruluş bu yılın sonunda tamamlanması planlanan bir projeden 80 MW güneş enerjisi almak üzere anlaşmaya vardı. Facebook bu kapsamda yenilenebilir enerjiyle ilgili tüm sertifikaları da alacak.

Bu anlaşma Facebook gibi teknoloji şirketlerinin yenilikçi çözümler üretme konusunda temiz enerjiye olan ilgi ve niyetini de yansıtması açısından önem taşıyor. Facebook en çok enerji tüketen veri merkezleri de dahil tüm faaaliyetlerini güneş ve rüzgar gibi yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı hale getirme niyetini açıklamış durumda.

Digital Realty 22 milyar dolar varlığı yönetiyor

Facebook Global Enerji Direktörü Bobby Hollis, “Oldukça geniş alanlarımız var, fakat birçok kuruluşla paylaştığımız bu ortak mekanlarda enerji, su gibi hizmetler konusunda ilişkileri kontrol edemiyorsunuz” dedi.

22 milyar dolarlık varlığı yöneten bir gayrimenkul yatırım fonu olan Digital Realty Virginia’daki merkezde faaliyet gösteren 20 büyük kuruluştan 9’unun tüm operasyonlarını temiz enerjiyle yönetmeyi hedeflediklerini açıkladı. Şirketin yetkilisi Aaaron Binkley, “Bu müşterilerimize değer katan bir gelişme olacak” dedi.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.