DENİZLİ’de hizmet veren Efes Havlu Tekstil firması, dünyada sürdürülebilir üretim yapmanın en önemli taahhütlerinden biri olan Sürdürülebilir Tekstil Üretimi (OEKO-TEX STeP) sertifikasına sahip Denizli’de ilk, Türkiye’de ise üçüncü firma oldu.
Honaz İlçesi’nin Kocabaş Mahallesi’nde bebek tekstil ürünleri üretimi yapan Efes Havlu Tekstil Fabrikası, Avrupa’da faaliyet gösteren OETI tarafından yapılan denetimler sonucunda OEKO-TEX STeP sertifikasını almaya hak kazandı. Güvenli ve sürdürebilir üretim yapmanın en önemli taahhütlerinden biri olan sertifika belgesini Türkiye’de daha önce Bursa’dan Yeşim Tekstil ve Kayseri’den de İstikbal firması aldı.

DÜNYA ÇAPINDA ÜRETİCİ OLDU                                                   Denizli’de üretim yapan Efes Havlu firması da, sertifikayı alan Denizli’de ilk, Türkiye’de ise 3’üncü firma olma başarısını gösterdi. Bu belge ile Efes Havlu Tekstil firması, müşterilerinin ürün kalitesi, güvenilirliği ve sürdürülebilirliği ile birlikte çevreye duyarlı ve sosyal açıdan üst düzey çalışma koşullarına cevap verebilecek, dünya çapında üretici olma özelliği kazandı.
Efes Havlu Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Arif Üşümez, alınması zor ve uzun bir süreç gerektiren OEKO-TEX STeP sertifikasını en iyi derece olan üçüncü seviyede almanın gururunu yaşadıklarını, Türk tekstilini dünya pazarına taşıma noktasında son derece önemli bir belgeyi aldıklarını söyledi.

6 SERTİFİKAYA SAHİP                                                                   Toplam Kalite Yönetimi’nde 6 ayrı sertifikaya da sahip olduklarını ifade eden Üşümez, “Efes Havlu Tekstil firması olarak dünyamızı çocuklarımızdan ödünç aldığımızın bilincindeyiz. Onlara daha iyi bir gelecek sunabilmek adına bugün üstümüze düşenleri yerine getirmek adına sosyal sorumluluk, çevreye duyarlılık, kalite yönetimi ve sürdürülebilirlik için emek harcıyoruz. Çocuklarımıza daha iyi bir dünya bırakmak konusunda bizimle aynı bağımlılığı gösteren tüm müşterilerimiz ve iş ortaklarımız ile bu mutluluğu paylaşmaktan gurur duyarız” dedi.

FABRİKA İÇİNDE CAFE AÇTI
Arif Üşümez, 6 yıl önce Efes Havlu Tekstil şirketini kurduğunu, 120 çalışanı olduğunu, bebek tekstil ürünleri ihracatı yaptıklarını, yıllık ihracatlarının ise 6 milyon Euro olduğunu da sözlerine ekledi. Fabrika içinde çalışanları için kafe açtıklarını da belirten Üşümez, çalışanların boş zamanlarını kafede dinlenerek geçirdiğini de söyledi.

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.