Ana Sayfa Etiketler Yeşil Mutabakat

Etiket: Yeşil Mutabakat

Yeşil ufuklar: AB’nin yeni Euro 7 Emisyon Standartları

AB, Euro 7 ile araç emisyonlarını düşürüp temiz hava ve yeşil ekonomiyi destekleyerek sürdürülebilir ulaşıma geçiş yapıyor.

Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması 1 Ekim’de başlıyor

Yeşil Mutabakat kapsamında AB pazarına ihracatta uygulanacak olan Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması’nın (SKDM) geçiş dönemi 1 Ekim’de başlıyor.

Yeşil dönüşüm eşi benzeri olmayan yatırım gerektiriyor

AB Komisyonu'nun 2023 Stratejik Öngörü Raporu’nda "Yeşil dönüşüm eşi benzeri görülmemiş miktarda yatırım gerektiriyor" yorumuna yer verildi.

Türkiye, Yeşil Mutabakat’ı avantaja çevirebilir

Aktif iklim politikaları izlenmesi durumunda Türkiye’nin GSYH’si, mevcut politikaların devam ettiği senaryoya göre en az %3 daha yüksek olabilir.

İklim kriziyle mücadele pamuk ipliğine mi bağlı?

Savaşla birlikte ortaya çıkan tablo iklim krizinin sadece gezegenimiz açısından değil, uluslararası platformların sağlamlığı açısından da pamuk ipliğine bağlı olduğu sinyalini verdi.

Enerji üretiminde ‘yeşil dönüşüm’ orta vadede mümkün

11. Türkiye Enerji Zirvesi'nde Yeşil Mutabakat Anlaşması'nın enerji piyasasına ve sanayicilere olan etkisi konuşuldu. Oturumda enerji üretiminde yeşil dönüşümün orta vadede gerçekleştirilebileceği vurgulandı.

Güneş ve rüzgar enerjisi süratle gelişiyor

2018’de 100 GW güneş enerjisi dünya enerji envanterine girerken, 2025’e kadar rüzgarı, 2030’e kadar da kömürü geçmesi muhtemel. 2060’a kadar dünyada yenilenebilir enerjinin elektrik üretimindeki payının yüzde 40'a yükselmesi öngörülüyor.