Ana Sayfa Etiketler Yeşil hidrojen

Etiket: yeşil hidrojen

Dünyanın en büyük yeşil hidrojen tesisi Hollanda’da: Mitsubishi’nin dev projesi

Mitsubishi Corporation tarafından Hollanda'da hayata geçirilecek olan dünyanın en büyük yeşil hidrojen üretim tesisi, yenilenebilir enerji alanında çığır açan bir adımı temsil ediyor. Bu makale,...

Yeşil hidrojenle çalışan forklift ve kamyonlara artan ilgi

Yeşil hidrojenin gücüyle, forklift ve kamyonlarda yenilikçi dönüşüm: Sürdürülebilir ulaşım ve global pazarlardaki etkileyici büyüme inceleniyor.

YEO Teknoloji, yeşil hidrojen alanında önemli yatırım yapıyor

Enerji teknolojileri alanının Türkiye'nin liderlerinden biri olan YEO Teknoloji (IST: YEOTK), yeşil hidrojen yakıt hücreleri ve bataryalar için kritik olan membranlar üzerine uzmanlaşmış bir...

Avrupa için yeşil hidrojen pazarının başlangıcı

Portekiz, ulusal gaz şebekesine yeşil hidrojen satma hakkı için yakın zamanda öncü bir ihale başlatacak. Portekiz, yeşil hidrojenin ulusal gaz şebekesine enjekte edilmesi için satma...

Hidrojen enerjisinin dört tonu

Hidrojenin enerji dönüşümündeki potansiyeli inceliyoruz. Dünya ve Türkiye'nin sürdürülebilirlikte yeşil enerjiye geçişte hidrojenin kritik rolü.

Türkiye ve Hollanda, yeşil enerji alanında işbirliğini güçlendiriyor

Türkiye ve Hollanda, ENSIA ve Büyükelçi Joep Wijnands ile temiz enerji işbirliğini güçlendiriyor. Yeşil Hidrojen, deniz üstü rüzgar enerjisi ana başlıklar

Dünyada yılda 4 milyon ton yeşil hidrojen üretimi yapılıyor

Dünyada yıllık 100 milyon ton hidrojen üretilirken, bu üretimin sadece yüzde 4’ü Yeşil Hidrojen sınıfına giriyor ve yenilenebilir kaynaklardan üretiliyor.

Çin’in güneşten yeşil hidrojen üreten tesisi üretime başladı

Çin’de Sinopec şirketi tarafından Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde inşa edilen güneş enerjisinden yeşil hidrojen üreten tesisi devreye girdi.

Dünyada 37 hidrojen vadisi var

Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Selmiye Alkan Gürsel, dünyada 37 kurulu hidrojen vadisi olduğunu, 2030’da 100 vadi kurma hedefinin bulunduğunu söyledi.  

Şili’den yeşil hidrojen yolculuğu

Şili, rüzgar enerjisi kaynaklarından faydalanarak fosil yakıtların alternatifi olan yeşil hidrojen üretimi konusunda öncü çalışmalar yürütmekte. Ülkenin 2040 yılına kadar dünya genelinde ilk üç üreticisi arasında yer alma hedefi bulunuyor.