Ana Sayfa Etiketler Yenilenebilir enerji sektörü

Etiket: yenilenebilir enerji sektörü

Yenilenebilir enerji sektöründe halka arz kolaylıkları

Türkiye'nin 12. Kalkınma Planı çerçevesinde, yenilenebilir enerji sektöründeki şirketler için halka arz süreçlerinde önemli kolaylıklar sunuluyor.

Yenilenebilir enerjide istihdam patlaması

Dünya genelinde yenilenebilir enerji istihdamı son on yılda hızla büyüdü. IRENA raporunun ortaya koyduğu 2022'deki önemli rakamları ve detayları keşfedin.

Yenilenebilir enerji sektörünün büyük buluşması gün sayıyor

Yenilenebilir enerji sektörü, 31 Ağustos-2 Eylül 2023 tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek Solar+Storage NX ve Next Generation Mobility zirvesine odaklandı.

Yenilenebilir enerji sektörü depremzedeler için seferber oldu

Yenilenebilir enerji sektör kuruluşları; GÜYAD, TÜREB, GÜNDER  ve GENSED 10 ilde depremzedelere hem maddi hem de teknik insan gücü ile destek olmak için seferber oldu.

Suriyeli mülteciler yenilenebilir sektöründe istihdam edilecek

UNDP ve Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen proje kapsamında açılan yenilenebilir enerji laboratuvarları ağıyla Suriyeli ve ev sahibi toplulukların iş imkanlarına erişiminin artırılması hedefleniyor.

Temiz enerji sektöründe küresel istihdam 11,5 milyona ulaştı

IRENA’nın Yenilenebilir Enerji ve İstihdam - Yıllık Değerlendirme Raporu’na göre, dünyada yenilenebilir enerji sektöründeki istihdam 2019 yılsonu itibarıyla 11,5 milyona ulaştı. Yüzde 33'ünü güneş enerjisi sektörü oluşturdu.

Yenilenebilir sektöründe 2050’ye kadar istihdam 42 milyona ulaşacak

Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı’nın (IRENA) “Küresel Yenilenebilir Enerji Görünümü” başlıklı raporundaki tahminlerine göre, 2050’ye kadar yenilenebilir enerji sektöründe istihdam 4 kat artarak yaklaşık 42 milyon kişiye çıkacak.