Ana Sayfa Etiketler YEKA

Etiket: YEKA

Yeni 45 güneş enerjisi aday YEKA bölgesi duyuruldu

Türkiye, güneş enerjisi kapasitesini artırmak adına yeni Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) belirliyor. Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA), Türkiye'nin enerji ihtiyaçlarını karşılamak için en uygun...

Enerji Bakanlığı, rüzgar enerjisi için 17 ilde 29 YEKA ilan etti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 17 ilde toplam büyüklüğü yaklaşık 1300 kilometrekare olan 29 araziyi rüzgar enerjisine dayalı Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı (YEKA) ilan etti.

Avrupa’nın en büyük güneş santrali Karapınar GES açıldı

Avrupa'nın en büyük güneş santrali olan Karapınar GES, Türkiye'nin kurulu güneş enerjisi payını tek başına yüzde 20 artıracak kapasitede.

Güneş ve rüzgara dayalı YEKA’ların büyüklükleri revize edildi

Enerji Bakanlığı, , Mersin, Niğde, Konya ve Karaman'da rüzgar ve güneş enerjisine dayalı Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı (YEKA) olarak ilan ettiği 5 arazinin alan büyüklüklerinde revizyona gitti.

Türkiye’nin elektriğinin yüzde 5’i geçen yıl güneşten üretildi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Alparslan Bayraktar, “Geçen yıl toplam elektrik üretiminin yaklaşık yüzde 5'i güneş enerjisinden sağlandı” dedi.

YEKA RES-3 yarışmaları sonuçlandı

Rüzgar enerjisinde 20 bölgede 850 MW kapasite hakkı için gerçekleştirilen YEKA RES-3 yarışmaları sonuçlandı. 850 MW kapasite hakkı 8 katılımcı şirket tarafından kullanılacak. 

Yenilenebilir enerji piyasasına bakış

Rüzgar ve güneş enerjisinde son yıllarda kaydedilen gelişmeye karşın YEKDEM bedellerinden YEKA ihalelerine, yatırımcıların döviz bazlı talebinden sanayicilerin şikayetine kadar bir çok sorun gündemdeki yerini koruyor.

Yeşil Enerji ihracatta rekabet gücü kazandıracak

Ege İhracatçı Birlikleri ve Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED) işbirliği ile düzenlenen "Güneşimiz Geleceğimiz" seminerinde, Avrupa Yeşil Mutabakatının Türkiye ihracatçı sektörlerine etkileri ve güneş enerjisinin yeşil dönüşüm sürecindeki önemli yeri tartışıldı.

Karapınar güneş santrali için panellerin montajına başlandı

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Karapınar’da YEKA projesi kapsamında kurulacak 1000 MW’lik güneş santrali için Başkent OSB’de üretilen yerli panellerin bölgeye ulaştırıldığını ve montajına başlandığını söyledi.

“Türkiye yenilenebilir enerjide üs haline gelecek”

Tayvanlı United Renewable Energy Başkan Yardımcısı Chien Ping Hsieh, “Orta Doğu'da artan yenilenebilir enerji faaliyetleri de Türkiye'yi önemli bir üretim üssü haline getiriyor” dedi.