Ana Sayfa Etiketler Sıfır emisyon

Etiket: sıfır emisyon

TEMSA, Busworld Europe Fuarı’nda sıfır emisyonlu ulaşım teknolojilerini sergiledi

TEMSA, sürdürülebilirlik yolunda attığı adımlarla, Brüksel'de düzenlenen Busworld Europe'da 10 sıfır emisyonlu aracını tanıttı. TEMSA, ticari araç pazarında sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda...

İngiltere, Çin bataryalarına bağımlılığını azaltarak sıfır emisyona ulaşmak istiyor

İngiltere, elektrikli otomotiv sektörünün Çin'e olan bağımlılığına rağmen, elektrikli Mini üretimi konusundaki desteklerini artırarak sıfır emisyon hedefine doğru ilerliyor. İngiltere İş Sekreteri Kemi Badenoch, BMW'nin...

Elektrikli Opel Mokka Türkiye’de satışa sunuldu

Opel için birçok ilki temsil eden Mokka’nın elektrikli versiyonu, Opel Mokka-e, Aralık 2022 itibarıyla Türkiye'de sınırlı sayıda satışa sunuldu.

Sıfır emisyon planları acilen devreye alınmalı

İklim Değişikliği 2021: Fiziksel Bilim Temeli çalışmasına göre, küresel sıcaklık artışının 1,5 dereceyle sınırlandırılabilmesi için ülkelerin emisyonlarını 2030’a kadar yarıya indirmeleri ve sıfır emisyon yol haritalarını planlarının merkezine koymalarına ihtiyaç duyuluyor.

Borusan EnBW, Kıyıköy RES’i 100 MW’ye çıkardı

Borusan EnBW Enerji, Kıyıköy RES’in kurulu gücünü 100 MW’ye çıkardı. Türbin sayısı 34’e çıkan Kıyıköy RES şirketin en büyük kurulu güce sahip tesisi oldu.

“Salgınla mücadele iklim değişikliği kriterlerini gözetecek”

IRENA tarafından yayınlanan “Küresel Yenilenebilir Enerji Görünümü: Enerji Dönüşümü 2050” raporuna göre, koronavirüs salgınıyla mücadele için açıklanan ekonomik destek paketlerinin Paris Anlaşması kriterlerine uygun olması bekleniyor.

“Yenilenebilir enerji, ekonomik iyileşmeyi sağlayabilir”

IRENA’nın Küresel Yenilenebilir Enerjinin Görünümü Raporu, enerji sisteminin karbondan arındırılmasının, dayanıklı ve kapsayıcı ekonomiler ve toplumlar yaratırken, kısa vadeli ekonomik iyileşmeyi desteklediğini gösteriyor.

Zorlu Enerji’nin jeotermalde hedefi sıfır emisyon

Zorlu Enerji, Avrupa Birliği tarafından Horizon 2020 Programı kapsamında yürütülen Jeotermal Gaz Emisyonlarının Kontrolü Projesi’nin ortakları arasında yer aldı.