Ana Sayfa Etiketler Paris Anlaşması

Etiket: Paris Anlaşması

Dünya’yı kurtarmak için iki yıl

Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Yürütme Sekreteri Simon Stiell, iklim değişikliğiyle mücadelede küresel işbirliğini ve acil eylem ihtiyacını vurguluyor.

BM İklim Hedefleri Zirvesi 2023, 20 Eylül’de gerçekleşiyor

Dünya liderleri, Paris Anlaşması'nı canlı tutma amacıyla yarın, 20 Eylül'de buluşuyor. Birleşmiş Milletler İklim Hedefleri Zirvesi, ülkelerin iklim taahhütlerini yükseltmelerini teşvik ediyor. Bu makalede,...

BM raporu: Küresel ısınma dizginlenemiyor

Dünya, 1.5 Derece sıcaklık artışını durdurmak için hızla eyleme geçmeliyiz. BM Raporu detayları için okuyun

Türkiye temiz enerjiyle dışa bağımlılığını yarıya indirebilir

Enerji konusunda faaliyet gösteren düşünce kuruluşu Ember'in analizine göre,, 2021 yılında Türkiye’deki elektrik üretiminin yüzde 50’sini sağlayan ithal fosil yakıtların payı, rüzgar ve güneş enerjisi sayesinde 2030 yılına kadar yüzde 25’in altına inebilir.

İklim kriziyle mücadele pamuk ipliğine mi bağlı?

Savaşla birlikte ortaya çıkan tablo iklim krizinin sadece gezegenimiz açısından değil, uluslararası platformların sağlamlığı açısından da pamuk ipliğine bağlı olduğu sinyalini verdi.

JED: “Jeotermalde kurulu gücümüzü 5 bin MW’ye çıkartabiliriz”

Jeotermal Enerji Derneği Başkanı Ali Kındap Türkiye’nin jeotermal enerjideki potansiyeline dikkat çekerek, “15 MWe’lık kurulu güçten 1.676 MWe kurulu güce ulaştık. Potansiyeli hayata geçirerek kurulu gücümüzü 5.000 Mwe’ye çok hızlı bir şekilde çıkartabiliriz.” dedi.

UNDP, Türkiye’nin ‘net sıfır’ hedefine destek veriyor

Paris Anlaşması’nın Türkiye tarafından onaylanması konuya dair çabaları hızlandırırken, 2050 iklim değişikliği stratejisi ve 2030 eylem planı hazırlıkları da başladı.

Sıfır emisyon planları acilen devreye alınmalı

İklim Değişikliği 2021: Fiziksel Bilim Temeli çalışmasına göre, küresel sıcaklık artışının 1,5 dereceyle sınırlandırılabilmesi için ülkelerin emisyonlarını 2030’a kadar yarıya indirmeleri ve sıfır emisyon yol haritalarını planlarının merkezine koymalarına ihtiyaç duyuluyor.

Küresel ısınma yıllık 2 milyar ton emisyon azaltarak önlenebilir

Uluslararası bir araştırmada küresel ısınmayı 1.5-2 dereceyle sınırlandırmak için emisyonların her yıl yaklaşık 2 milyar ton azaltılması gerektiği tespit edildi.

Türkiye’ye Paris Anlaşması için çağrı yapıldı

37 sivil toplum kuruluşu Türkiye’nin Paris Anlaşması’nı onaylaması için kampanya başlattı. Anlaşmaya imza atan 197 ülkeden 191’i süreci tamamlarken, Türkiye henüz taraf olmadı.