Ana Sayfa Etiketler Orman yangınları

Etiket: orman yangınları

Dünyada orman yangınlarından kaynaklanan hava kirliliği artıyor

Orman yangınları ve hava kirliliği: İklim değişikliği ile artan tehlikelere karşı nasıl önlem alınmalı? Detaylar bu makalede.

2024 daha sıcak bir yıl olabilir

Çinli bilim insanlarından alarm: küresel ısınma tehlikesi devam ediyor. Dünya genelinde iklim değişikliği ve küresel ısınma endişeleri giderek artıyor. Çinli araştırmacılar, yayınladıkları son çalışma ile...

İklim krizi orman yangınlarının şiddetini artırıyor

Çanakkale’de çıkan orman yangınları halen kontrol altına alınamazken uzmanlar, iklim krizinin orman yangınlarının süresini, şiddetini ve hızını artırdığına dikkat çekiyor.

Ayıplı şirketlerin yeni taktiği ‘yeşil badana’ mı?

EGD tarafından düzenlenen ve Dr. Uygar Özesmi tarafından verilen “Sistemik Bakış: Orman Yangınları, İklim Krizi ve Yeşil Yıkama” seminerinde yeşil ekonomi konusunda atılan kimi adımların, sergilenen bazı faaliyetlerin sahte ve toplumu yanıltıcı olduğu vurgulandı.

Ormanlar neden yanıyor?

Yuvam Dünya Bilim Kurulu Başkanı ve B.Ü İklim Merkezi Başkanı Prof. Dr. Levent Kurnaz ile İ.Ü Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğanay Tolunay ve bilim insanları, canlı yayında Türkiye ve Dünya genelinde yaşanan orman yangınlarının nedenlerini tartıştı.

Orman yangınları ısınmayı daha fazla artıracak

Bahçeşehir Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Doç. Dr. Öğr. Üyesi Canan Acar yanan ağaçlardan geride kalan bölgelerin daha fazla ısınacağı konusunda uyardı.