Ana Sayfa Etiketler Karbon ayak izi

Etiket: karbon ayak izi

Enerji dönüşümü, yeşil dönüşüme yeter mi?

Enerji dönüşümü, yeşil dönüşümün önemli bir bileşenidir ancak tek başına yeterli değildir. Tarımdan sanayiye, ulaşımdan atık yönetimi ve su tasarrufuna kadar kapsamlı bir dönüşüm gerekiyor.

Her birey sorumluluk zincirinin güçlü bir halkası

Sıfır karbon ayak izi ya da karbon nötr olma hedefi günümüzde sürdürülebilirlik yaklaşımlarının bir anlamda özeti durumunda. Bir şirket karbon ayak izini sıfırlama hedefi...

Karbon ayak izi en çok enerji tüketiminden kaynaklanıyor

Günlük aktivitelerin hemen hepsinin bir karbon ayak izi söz konusudur. Ancak yapılan araştırmalar sera gazı emisyonunun yüzde 75’inin enerji tüketiminden kaynaklandığını gösteriyor.

İklim krizinde kent yönetimlerinin payına düşenler

Türkiye’nin iklim gündemi hayli yoğun. Yıllardır bekleyen Paris Anlaşması, TBMM’de onaylandı. BM İklim Değişikliği Konferansı (COP26) da ülkemizde ses getirdi. Çevre Bakanlığı 2053 Net Sıfır Emisyon Hedefi’ni, önde gelen özel sektör kurumları da kendi Net 0 Karbon vizyon ve planlarını duyurdu.

GENSED sanayicilere çatılarda güneş kurulumunu anlattı

Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED) Kocaeli'de “Endüstriyel Çatılarda Güneş Enerjisi Santrali Uygulama Semineri” gerçekleştirdi.

SOCAR Türkiye’nin yönetim binaları yeşil enerjiye geçiyor

SOCAR Türkiye, karbon ayak izini azaltma hedefiyle, içinde Vadistanbul’daki Genel Merkezi’nin de bulunduğu iştiraklerine ait yönetim binalarında ve bazı tesislerinde yeşil enerji kullanacak.

BİM İstanbul’daki deposunun çatısına güneş enerjisi kurdu

BİM karbon ayak izini sıfırlamak amacıyla depolarının enerji ihtiyacını güneş enerjisinden sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Batman’dan sonra İstanbul’daki deponun çatısına da güneş sistemi kuruldu.

Karbon ayak izini yüzde 39 azalttı

Henkel 2020 itibarıyla çevresel ayak izini yüzde 39 oranında azaltırken, ambalajlarının da yüzde 89 oranında geri dönüştürülebilir olmasını sağladı.

Ernst & Young, 2021’de karbon negatif olacak

EY (Ernst&Young), Türkiye dahil faaliyet gösterdiği 150’den fazla ülkede 2021 yılı içerisinde ‘karbon negatif’ hale geleceğini açıkladı.

Karbonsuz kalkınma modeli Türkiye’yi etkileyecek

YENADER Başkanı Prof. Dr. Kerem Alkin, “Karbon sınır vergisi uygulamasını da içeren Avrupa Yeşil Düzen Planı Türkiye’deki üretim süreçlerinin de yeniden gözden geçirilmesini gerektiriyor” dedi.