Ana Sayfa Etiketler JES

Etiket: JES

Seferihisar’da kurulmak istenen üç jeotermal projesi iptal edildi

İzmir’in Seferihisar ilçesine bağlı Orhanlı Köyü sakinleri, jeotermal enerji santrali (JES) projelerine karşı İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte açmış oldukları davaları kazandı.

Elektriğin yüzde 30’u HES, JES ve RES’lerden üretildi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 2018 yılında Türkiye'nin elektrik enerjisi üretiminin yüzde 19.8'i HES, yüzde 6.6'sı RES ve yüzde 2.5'i de JES'lerden sağlandığı bilgisini verdi.

Türkerler’den Alaşehir’de 664 milyon dolarlık yeni JES yatırımı

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde 336 milyon dolar jeotermal enerji yatırımını halen sürdüren Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, 664 milyon dolarlık yeni yatırıma hazırlandıklarını söyledi.

Zorlu: “Kızıldere JES’i 15 MW’ye çıkardık”

Genç MÜSİAD Denizli Şube Başkanı Mehmet Çakır ve beraberindeki topluluk, ziyarette 1 milyon metrekareye yakın kapalı alana sahip dünyanın ilk 5 fabrikasından biri olan...

Soyak’tan, 50 milyon dolarlık jeotermal yatırımı

Konut, enerji, çimento ve döküm sektörlerinde faaliyet gösteren Soyak Holding, enerji alanındaki yatırımlarına bir yenisini daha ekliyor. Soyak Holding bünyesindeki Soyak Enerji, HES yatırımlarından...