Ana Sayfa Etiketler Jeotermal enerji

Etiket: jeotermal enerji

MOGAN Enerji halka arzında büyük ilgi: 3,65 milyon başvuru ve 2,98...

MOGAN Enerji'nin halka arzı büyük ilgi gördü: 3,65 milyon başvuru, 2,98 milyar TL'lik rekor büyüklük ve yenilenebilir enerji sektöründeki etkileyici büyüme.

İzlanda’nın devrim niteliğindeki projesi: Dünyanın merkezine yolculuk

Krafla Magma Testbed Projesi: Yenilenebilir enerji alanında büyük bir adım 2014 yılında başlatılan ve 2024'te ilk sondajın yapılması planlanan 100 milyon dolarlık Krafla Magma Testbed...

JED: “Jeotermalde kurulu gücümüzü 5 bin MW’ye çıkartabiliriz”

Jeotermal Enerji Derneği Başkanı Ali Kındap Türkiye’nin jeotermal enerjideki potansiyeline dikkat çekerek, “15 MWe’lık kurulu güçten 1.676 MWe kurulu güce ulaştık. Potansiyeli hayata geçirerek kurulu gücümüzü 5.000 Mwe’ye çok hızlı bir şekilde çıkartabiliriz.” dedi.

Jeotermal Enerji Derneği başkanlığına Ali Kındap yeniden seçildi

Jeotermal Enerji Derneği (JED) ilk Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi ve Yönetim Kurulu Başkanlığı’na yeniden Ali Kındap seçildi. Genel Kurul sonrası konuşan Ali Kındap, jeotermal enerjinin...

Jeotermal enerjide kurulu güç 1.613 MW’ye ulaştı

Jeotermal Enerji Derneği (JED) verilerine göre, jeotermal enerjide kurulu güç 1.613 MW’ye ulaşırken, bu alandaki potansiyel yaklaşık 5 bin MW.

Milyar dolarlık jeotermal yatırımı YEKDEM’i bekliyor

JESDER Başkanı Ali Kındap, Yenilenebilir Enerji Kaynaklarını Destekleme Mekanizması (YEKDEM) sona ereceği açıklanınca sektörde yeni yatırımların durduğunu belirterek, jeotermal yatırımlarının devamı için yeni teşvik modelinin bir an önce açıklanması çağrısı yaptı.

Türkiye jeotermal enerjide 1.282 MW ile dünya 4’üncüsü

Jeotermal enerjide 2018 yılında kurulu kapasitesini yüzde 21 artıran Türkiye, 1.282 MW ile dünya sıralamasında dördüncü oldu. 219 MW’lik artış ise Türkiye’yi kapasite artışında lider yaptı.

Güriş yenilenebilir enerjide 828 MW kapasiteye ulaştı

Güriş Enerji, 9 rüzgâr enerjisi santrali, 7 jeotermal enerji santrali ve 6 hidroelektrik santrali ile toplamda 22 yenilenebilir kaynaklara dayalı enerji santrali ile 828 MW kurulu güce ulaştı.

Türkerler’den Alaşehir’de 664 milyon dolarlık yeni JES yatırımı

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde 336 milyon dolar jeotermal enerji yatırımını halen sürdüren Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, 664 milyon dolarlık yeni yatırıma hazırlandıklarını söyledi.

Jeotermal enerjinin elektrikteki payı yüzde 2.4’e çıktı

JESDER verilerine göre, jeotermal enerji santrallerinin toplam elektrik üretimindeki payı 2018 yılının ilk 6 ayı itibariyle yüzde 1.8’den yüzde 2.4’e yükseldi.