Ana Sayfa Etiketler Iklim krizi

Etiket: iklim krizi

Türkiye’nin sürdürülebilir gelecek vizyonu

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Daily Express için kaleme aldığı "Türkiye'nin Sürdürülebilir Gelecek Vizyonu" başlıklı makalede, Türkiye'nin çevre koruma, enerji verimliliği, su yönetimi, geri dönüşüm, ve sürdürülebilir ekonomi alanlarındaki çabalarını vurguluyor.

Türkiye, şarj istasyonlarıyla Avrupa’da parlıyor

Türkiye'de elektrikli araçlar hızla yaygınlaşıyor. Çevre dostu şarj istasyonları ile sürdürülebilir bir gelecek inşa ediyoruz.

Temiz enerji için Yuvam Dünya Derneği ve Galata Wind iş birliği

Yuvam Dünya Derneği ve Galata Wind iş birliği ile Türkiye'de temiz enerji ve çevre bilinci destekleniyor. İklim krizi ve enerji dönüşümüne katkı sağlıyorlar.

İklim krizi orman yangınlarının şiddetini artırıyor

Çanakkale’de çıkan orman yangınları halen kontrol altına alınamazken uzmanlar, iklim krizinin orman yangınlarının süresini, şiddetini ve hızını artırdığına dikkat çekiyor.

Aşırı sıcaklarda sağlıklı kalma rehberi

Türkiye'de sıcak hava afeti yaşanırken, Yuvam Dünya İklim Kliniği "Sıcaklarda nasıl sağlıklı kalınır?" sorusuna cevap verdi.

İklim uzmanları uyardı: Tarihteki en sıcak yıl olabilir

İklim uzmanları gelecek yıl sıcaklık rekoru beklerken, temmuz ayında güneş ışığına uzun süreli maruz kalmanın kanser hastalıklarını artırabileceği uyarısı yapıyor. 

İklim krizinin yarattığı yeni tehlike: İstilacı türler

Küresel iklim değişikliği dünyada istilacı türlerin yayılmasını kolaylaştırıyor. İstilacı türler doğal olarak bulunmadıkları bölgelere ulaşıp buralarda çevresel ve ekonomik zarara neden oluyor.

İş dünyası sıfır karbon hedefi için yol haritasını tartıştı

EGİAD tarafından "sıfır karbon" hedefine ulaşmak için nasıl bir yol izlemesi gerektiğini tartışmak üzere Sanayide Yeşil Dönüşüm Semineri düzenlendi.

ÇEVKO Vakfı’ndan iklim krizine karşı 10 maddelik eylem çağrısı

5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde videolu bir mesaj yayınlayan ÇEVKO Vakfı, kronik bir tehdit olan iklim krizine karşı 10 maddelik çözüm önerisinde bulundu.

İklim kriziyle mücadele için kurulan İklim Kliniği öğrencilerle buluştu

İklim Kliniği projesinin ilk etkinliği olan Sağlık Bilimleri Konferansı’na katılan sağlık bilimleri öğrencileri, iklim krizinin sağlık açısından etkilerini farklı bakış açılarından dinleme fırsatı buldu.