Ana Sayfa Etiketler Halil Demirdağ

Etiket: Halil Demirdağ

Türkiye 53 bin MW güneş, 30 bin MW rüzgar enerjisi hedefliyor

GENSED Başkanı Halil Demirdağ 2035 Ulusal Enerji Planı’na göre, GES kurulu gücünün 53.000 MWe, RES Kurulu gücünün ise 30.000 MWe olmasının hedeflendiğine dikkat çekti.

GENSED ikinci enerji depolama etkinliğini düzenledi

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen GENSED'in başvuru sahibi olduğu Green Solar Network Projesi kapanış töreni ve “Enerji Depolama Sohbetleri” toplantısı 20 Aralık 2022 tarihinde...

GENSED sanayicilere çatılarda güneş kurulumunu anlattı

Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED) Kocaeli'de “Endüstriyel Çatılarda Güneş Enerjisi Santrali Uygulama Semineri” gerçekleştirdi.

GENSED’de Halil Demirdağ yeniden başkan seçildi

Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED) 6’ncı Olağan Genel Kurulu’nda 2021-2023 dönemi için Halil Demirdağ oy birliği ile ikinci kez başkan seçildi.

Koronavirüs 700 milyon dolarlık güneş yatırımını riske soktu

Türkiye güneş enerjisi sektörü koronavirüs krizi nedeniyle ön lisansı alınmış inşaatı devam eden 700 milyon dolarlık güneş projesi için YEKDEM süresinin 8-12 ay arasında uzatılmasını talep ediyor.

Smart Energy: “Güneşte yerlilik oranı yüzde 75’e ulaştı”

Smart Energy Yönetim Kurulu Başkanı Halil Demirdağ, bir güneş enerjisi santralini meydana getiren ekipmanın yüzde 75’inin yerli olarak üretildiğine dikkat çekerek, “Türkiye artık santrallerde kullanılan çelik konstrüksiyon, kablo ve trafo gibi bileşenleri üretip ihraç edebilen bir ülke” dedi.

GENSED: “Güneşte 4 yılda 5 bin megavat kurulu güce ulaştık”

Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED) Başkanı Halil Demirdağ, güneş enerjisinde 4 yılda sıfırdan başlayarak, 5 bin MW kurulu güce ulaşıldığını belirtti. Demirdağ, ekipmanların yüzde 75’inin de yerli üretildiğine dikkat çekti.

Güneş enerjisinde 2023 hedefi 15 GW

GENSED Başkanı Halil Demirdağ, Türkiye’nin güneş enerjisinde her yıl için 1000 MW kurulu güç hedeflediğini belirterek, 2023 hedefinin ise 15 GW’a ulaşmak olduğuna dikkat çekti.

GENSED güneş enerjisinde yeni kapasite istiyor

GENSED Başkanı Halil Demirdağ, güneş enerjisinde 5 bin MW kapasiteye ulaşıldığına ve panel üretiminde yüzde 50 yerlilik oranı yakalandığına dikkat çekerek, “2019 yılında alım teşviği (FİTs) değil, sadece yeni kapasite istiyoruz” dedi. 

Smart Energy: “Güneş enerjisinde yeni kapasiteler açılmalı”

Smart Energy Yönetim Kurulu Başkanı Halil Demirdağ, Türkiye'nin güneş enerjisinde kurulu gücünün 4 bin 700 MW’a çıktığını belirterek, “Bu başarının sürmesi için kapasite artışı gerekli, bunun için de yatırımcı desteklenmeli” dedi.