Ana Sayfa Etiketler çevresel sürdürülebilirlik

Etiket: çevresel sürdürülebilirlik

Keban Barajı’nda yüzer güneş enerjisi santrali

Keban Barajı'nda hayata geçirilen yüzer güneş enerjisi santrali, sürdürülebilir enerji kaynaklarının kullanımı konusunda ülkemizin öncü adımlarından birini temsil ediyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın...

Galata Wind, Taşpınar Rüzgar Santrali’nde kapasiteyi arttırıyor

Galata Wind, Bursa Taşpınar Rüzgar Santrali'nde yeni rüzgar türbinleri ve hibrit GES ile kapasite artışı gerçekleşti. Eklenen türbinlerle santralin toplam türbin sayısı 16'ya yükseldi.

Akfen Yenilenebilir Enerji’den 8.6 milyon dolarlık karbon kredisi satışı

Akfen (BIST: AKFEN), EOS Climate&Energy’ye 8.6 milyon dolarlık karbon kredisi satışı gerçekleştirdi, Türkiye enerji sektöründe öncü bir adım attı.

TURMEPA filosu Ege ve Akdeniz’de 5 milyon litre atık toplandı

TURMEPA'nın etkin filosu, Ege ve Akdeniz'in muhteşem koylarını korumak için 5 milyon litre sıvı atığı topladı. Mavi sularımız daha temiz.

VAT Enerji, Özbekistan Enerji Bakanlığı İle temiz enerji projesi için imza...

VAT Enerji, Özbekistan'daki temiz enerji projelerine katkı sağlayarak Türk mühendisliğini uluslararası alanda parlatıyor.

Enerjisa Ayvalık’ta yeşil turizm modeli geliştirecek

Enerjisa Enerji, Sabancı Üniversitesi ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından, Ayvalık’ın Küçükköy beldesinde “yeşil destinasyon modeli” geliştirmek amacıyla ortak çalışmalar yapılacak.

IBM 2030 yılına kadar sera gazını sıfıra indirecek

IBM iklim kriziyle mücadele amacıyla 2030 yılına kadar sera gazı emisyonunda sıfıra ulaşacağını duyurdu. Firma bu hedef için enerji verimliliğine ve temiz enerji kullanımına öncelik verecek.