Ana Sayfa Etiketler Batarya

Etiket: batarya

Nissan, 2030’a kadar Avrupa’da %100 elektrikli

Nissan, 2030 vizyonu doğrultusunda Avrupa'da tamamen elektrikli araçlarla karbon nötr geleceğe ilerliyor. Batarya teknolojisinde değişime gidiyor.

Şili, lityum üretiminde devlet kontrolüne geçiyor

Vazgeçilmez pil hammaddesi lityum üretiminde dünyanın en büyük rezervine sahip Şili'de önemli gelişmeler var. Şili, lityum çıkarımı ve üretimi için modelini dönüştürüyor ve hükümet, özel şirketlerle yeni sözleşmelerde çoğunluk hisselerinin sahibi oluyor. 

Çin’in elektrikli otomobil devi BYD, Türkiye pazarına giriyor

Dünyanın en büyük elektrikli araç ve batarya üreticilerinden biri olan Çinli BYD (Build Your Dreams) ve ALJ Türkiye, distribütörlük için niyet mektubu imzaladı.

Shell Avustralya’da 100 MW kapasiteli batarya kuracak

Shell ve Edify Energy, Avustralya'nın Yeni Güney Galler Eyaleti’nde bulunan 333 MW’lik Darlington Point güneş santralinin yakınına 100 MW enerji depolama kapasitesine sahip batarya kurulması için işbirliği yapacak.

Dünyada pil üretimi için 21 milyar dolarlık 37 proje sürüyor

Fitch tarafından yapılan araştırmaya göre, küresel ölçekte pil üretimi için toplam değeri 21.4 milyar dolar olan 37 proje yürütülüyor. Projelerin 9 milyar dolardan fazlası Avrupa bölgesinde.

Nükleerin sonu geliyor mu?

Bloomberg’de yayınlanan bir analize göre, ABD’de kaya gazı keşfiyle bollaşan ve ucuzlayan doğalgazın yanısıra yenilenebilir enerjinin depolanmasıyla ilgili batarya teknolojilerin gelişmesi nükleer enerjinin sonunu getirebilir.

Dünyanın en büyük güneş parkına depolama sistemi kuruldu

2030 yılında 5 bin MW’lik güneş enerjisi kurulu gücüne ulaşması hedeflenen Dubai’deki Mohammed Bin Rashid Al Maktoum Solar Parkı’na 1.2 MW kapasiteli enerji depolama tesisi kuruldu.