TÜREB Genel Kurulu

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Genel Kurulu 17 Mart 2021 tarihinde gerçekleştirilecek. Seçimli genel kurulda yeni yönetimin belirlenmesi beklenirken, mevcut başkan Hakan Yıldırım, derneğin ilk dönem başkanlığını yapan Mustafa Serdar Ataseven ile yarışacak.

TÜREB Başkanı adayı Mustafa Serdar Ataseven
TÜREB Başkan adayı Mustafa Serdar Ataseven

Adaylıkla ilgili Yeşil Haber’e konuşan Mustafa Ataseven, TÜREB’de 2009 ila 2019 arasında 3 dönem başkanlık yaptığını hatırlattı. Ataseven kendi döneminde yapılan sektör toplantısı gibi birçok etkinliğin bu dönemde yapılmadığını belirterek seçilmesi durumunda bunların yeniden yapılacağını söyledi.

TÜREB tüzüğüne göre yönetim kuruluna 15 kişi seçilecek. TÜREB tüzüğüne göre, daha sonra yönetim kurulu kendi içinde görev dağılımı yapıyor. Yani Başkan ve Başkan Yardımcıları, seçilecek yönetim kurulu tarafından belirleniyor. TÜREB’in bir önceki genel kurulunda seçimlere tek liste ile gidilmişti. Bu kez iki listenin yarışacak olması, sektörde merakla bekleniyor.

“HAKAN YILDIRIM’IN LİSTESİ DAHA KAPSAYICI”

TÜREB Başkanı Hakan Yıldırım
TÜREB Başkanı Hakan Yıldırım

TÜREB Başkanı Hakan Yıldırım’ın listesinde yer alan Ülke Enerji Genel Müdürü Ali Aydın, Hakan Yıldırım’ın listesinin çoğulcu ve kapsayıcı olduğunu savundu. Rüzgar enerjisinin gelişimi ve üretimi için tüm paydaşlarının desteklediği bir genel kurulun gerçekleşeceğini belirten Ali Aydın, TÜREB için ön plana alınan gayenin birliğin misyon ve vizyonuna uygun en doğru yapıya kavuşması olduğunu söyledi.

Bu yazı ilginizi çektiyse TÜREB: “Rüzgarda her yıl 1000 MW kurulum sağlamalıyız” yazısı da ilginizi çekebilir.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.