Süloğlu Rüzgar Santrali

Koç Holding’in Enerji Grubu şirketi Entek Elektrik tarafından Süloğlu Rüzgâr Santrali’nin satın alma işlemleri; Hisse Alım Sözleşmesi’nin imzalanması, Rekabet Kurumu onayı ve EPDK’ya işlem bildiriminin ardından tamamlandı.

Portföyünü yenilenebilir enerji kaynakları arasında çeşitlendirmeyi amaçlayan Entek, Süloğlu Rüzgâr Santrali’ne yapmış olduğu yatırımla birlikte ilk rüzgâr enerjisi santraline de kavuşmuş oldu.

2017 yılında Menzelet ve Kılavuzlu HES’leri özelleştirmeden devralmıştı

Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Yağız Eyüboğlu
Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Yağız Eyüboğlu

Hisse devri yöntemi ile satın alınan Edirne’deki rüzgâr santralinin, Koç Topluluğu’nun sürdürülebilir ve yenilenebilir enerji kaynaklarındaki büyüme stratejisinin önemli bir adımı olduğuna dikkat çeken Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Yağız Eyüboğlu, “Entek, yenilenebilir enerjide öncü şirket olma vizyonuyla, portföyünü güçlendirmeye devam ediyor.

2017 yılında yapılan en büyük özelleştirme ihalesini kazanarak Menzelet ve Kılavuzlu Hidroelektrik Santrallerini portföyümüze kattığımızda vizyonumuzu ve ülkemizin geleceğine olan inancımızı ortaya koymuştuk. Entek’in uzun dönemli büyüme stratejisine paralel olarak yapmış olduğu rüzgâr santrali yatırımının, şirketin üretim portföyüne katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Yenilenebilir enerji kapasitesi              325 MW’ye ulaştı

Entek Elektrik Genel Müdürü Bilal Tuğrul Kaya
Entek Elektrik Genel Müdürü Bilal Tuğrul Kaya

Entek Elektrik Genel Müdürü Bilal Tuğrul Kaya ise yaptığı açıklamada, “Toplam 60 MW kurulu gücü olan Süloğlu Rüzgâr Santrali’nin satın alınmasıyla birlikte rüzgâr enerjisi sektöründeki yerimizi alıyoruz. Bu santralimiz ile birlikte toplam kurulu gücümüz 437 MW’a, yenilenebilir enerjide toplam kurulu gücümüz ise 325 MW’a ulaştı. Önümüzdeki dönemde de kaynak çeşitliliği açısından dengeli bir üretim portföyüne ulaşmayı gözeterek yatırımlarımıza devam etmeyi planlamaktayız” ifadelerini kullandı.

Entek, 6 farklı şehirde kurulu 10 santraliyle faaliyet gösteriyor.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.