Türkiye’de yapı malzemeleri sektöründe yapı alçıları, duvar ve asma tavan sistemleri alanlarında uzun yıllardır faaliyet gösteren Rigips, Ankara’daki Hasanoğlan fabrikasında gerçekleştirdiği enerji tasarrufu ve enerjinin verimli kullanımı projeleriyle son 10 yıl içerisinde 75 bin ağacı doğaya kazandırdı. Rigips tarafından 2005 yılında temelleri atılan ve 2007 yılından itibaren aktif bir şekilde uygulanmaya başlanılan enerji tasarrufu ve enerji verimliliği projeleri kapsamında, enerjinin verimli kullanımı teknolojileri Rigips’in Hasanoğlan fabrikasında uygulanarak enerji kayıplarının tespiti ve azaltılması yönünde büyük bir ilerleme kaydedildi.

DAHA AZ ELEKTRİK TÜKETİMİYLE SAĞLADI
Özellikle elektrik tüketimini azaltma ve daha verimli kullanma projeleri sayesinde Rigips, Hasanoğlan fabrikasında elektrik tüketiminin geçmiş yıllara kıyasla % 50 oranında azalmasını sağladı. Gerçekleştirilen projelerle her yıl aynı miktarda üretilen ürün gamının önceki yıllara kıyasla daha az elektrik tüketimiyle üretilmesi sağlandı. Alçı üretim prosesinin büyük girdilerinden olan doğalgaz tüketiminde ise son 10 yılda % 17 tasarruf elde edildi. Doğal kaynakları minimum seviyelerde kullanan çevre dostu bir tesis olma yolunda önemli bir aşama kaydeden Hasanoğlan fabrikasının karbondioksit salınımı değeri 10 yıl içinde %18 oranında azaltıldı.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.