Çatı üstü endüstriyel segmentte Çatılarda Güneş Enerji Santrali (GES) Uygulama Fırsatları Semineri Zorlu Solar desteğiyle Bursa’da gerçekleşti. Güneş enerjisi yatırımlarının hızlı bir şekilde canlanması için en önemli etkenlerden biri olarak gösterilen çatı uygulamaları, Zorlu Enerji Grubu şirketlerinden Zorlu Solar desteğiyle, Bursa’da düzenlenen Çatılarda Güneş Enerji Santrali (GES) Uygulama Fırsatları Semineri’nde masaya yatırıldı.

Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED) ve Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) tarafından düzenlenen seminerde; güneş enerjisinde en önemli büyüme alanlarından biri olarak görülen çatı uygulamaları tüm yönleriyle ele alındı.

Yurt içi ve yurt dışında güneş enerjisine dayalı yatırımları ile dikkat çeken Zorlu Solar, özel sponsor olduğu Çatılarda Güneş Enerji Santrali (GES) Uygulama Fırsatları Semineri’ne üst düzey katılım gösterdi. Çatı Mevzuatındaki Gelişmeler ve Çatı Pazarı konulu oturumda Zorlu Solar Direktörü Evren Evcit, Çatı Uygulamalarındaki Teknolojik Gelişmeler konulu oturumda ise Zorlu Solar Teknik Müdürü Halil Oral konuşmacı olarak yer aldı. Evren Evcit ve Halil Oral, çatılara güneş paneli kurulumu ve yaygınlaştırılması konusunda hem mevzuat hem de teknoloji konularında bilgi ve tecrübelerini aktararak, Türkiye’de güneş enerjisine dayalı sistemlerin gelişimine katkıda bulundu.

2018 yılında çatı kurulumlarına hızlı başlanacak

Çatı Mevzuatındaki Gelişmeler ve Çatı Pazarı konulu oturumda konuşan Zorlu Solar Direktörü Evren Evcit, sektörün gitmekte olduğu yönden ve trendlerden bahsetti. Güneş enerjisi tesislerindeki gelişmiş kontrol mekanizmaları ve depolama sistemlerinin yaygınlaşmasıyla sektörün gelişip, katma değerin artırılacağını anlattı.

Çatı pazarıyla ilgili mevzuatsal durumlar ve başvuru süreçlerine değinen Evren Evcit, konuşmasına şöyle devam etti: “Çatı üstü güneş enerjisi sistemleri uygulamalarını bireysel ve endüstriyel olmak üzere iki segmentte değerlendirmek gerekiyor. Endüstriyel segmentte 350 milyon metrekarelik bir pazar var. Bu, 25 GW kurulum potansiyeli anlamına geliyor. 1 milyon metrekareye 80 MW’lık bir kurulum yapılabiliyor ve mevzuat konusunda herhangi bir pürüz bulunmuyor.

Ekonomik trendler doğrultusunda öz tüketim modeli, endüstri kuruluşları için en uygun çözüm olarak görünüyor. Öz tüketim modeliyle endüstriyel tesislerde yatırımın geri dönüş süresinin 6-7 yıllara kadar ineceğini ve endüstriyel çatı pazarının 2018’e çok hızlı başlayacağını öngörüyoruz.”

Elektrik üretebilen inovatif çözümler pazara sunuluyor

Çatı Uygulamalarındaki Teknolojik Gelişmeler konulu oturumda konuşan Zorlu Solar Teknik Müdürü Halil Oral ise Zorlu Solar’ın çatılara özel uygulamaları hakkında bilgiler verdi. Oral, “Elektrik üretebilen membran, kiremit gibi birçok inovatif çözüm pazara sunulmaya başladı. Yeni teknolojilerle Türkiye’de solar çatı uygulamalarına çok hızlı geçiş yapılabileceğini düşünüyorum.

Biz de Zorlu Solar olarak bu konuda yenilikçi ürün ve uygulamalarımızla sektörümüze öncü olmayı sürdürüyoruz. Konstrüksiyona ihtiyaç duymadan ve çatıya hiçbir zarar vermeden monte ettiğimiz, klasik güneş modüllerinden farklı, çatı kurulumlarına özel yeni ürünlerimizle güneş enerji sistemlerinin yaygınlaşmasına katkı sağlıyoruz” dedi.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.