Toyota Motor Corp. 2020’den itibaren Çin’de elektrikli otomobillerini satmayı ve yerli ortaklarıyla birlikte Çin’de aküyle çalışan arabalar üretmeyi planlıyor.

Ünlü firmanın Çin CEO’su, 17 Kasım Cuma günü Guangzhou’daki uluslararası motorlu araç fuarında, elektrikli otomobillerini dünyanın başka ülkelerinden önce Çin’de lanse etmeyi kararlaştırdıklarını söyledi. İlgili, ayrıca firmanın yerli ortaklarla Çin’de de bu türden araba üretmeyi öngördüğünü açıkladı.

Küresel otomobil üreticileri, düşük karbon emisyonlu araçları için dünyanın en büyük piyasası olan Çin pazarına uygun stratejiler oluşturma çabası içindeler. Daha bir gün önce, 16 Kasım Perşembe günü Volkswagen, Çin’de kirletici olmayan enerji kullanacak araçlar üretme amacıyla 12 milyar doları aşkın miktarda yatırım yapacağını bildirmişti. Geçen hafta da Ford yerli partneri ile Çin’de 754 milyon dolarlık bir yatırım yapacağını açıklamıştı.

Japon motorlu araç üreticileri Çin’de çok faal görünüyor. Toyota’nın Çin’deki satışları bu yılın ilk 10 ayı için 1,07 milyon aracı buldu. Honda aynı dönemde 1,16 milyon, Nissan ise 1,17 milyon araç sattı.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.