Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı’na (IRENA) göre, 2030 yılına kadar elektrik depolama kapasitesi 1000 MW’ye ulaşacak ve bunun yaklaşık 600 GW’lik kısmı elektrikli araçlardan gelecek.

IRENA analistleri ucuz ve daha teknolojik olarak gelişen elektrik depolamasının daha fazla kullanılmasının 2030 yılına kadar sürdürülebilir enerjiye geçişte rol oynayacağını öngörüyor.

IRENA’nın Yenilenebilir Enerji Geleceği için Yol Haritası’na göre (REmap), 2030 yılına kadar dünyada toplam rüzgar ve güneş enerjisi kapasitesinin 5 bin GW civarında olması bekleniyor.

SÜRDÜRÜLEBİLİR GELECEKTE ROL OYNAYACAK

IRENA kıdemli analisti Michael Taylor, enerji depolama teknolojileri konusundaki artan ilginin, elektrik sistemlerinde esneklik sağlama, talep ve arz dalgalanmalarına yeterince ve hızlı adapte olabilmesine bağlı olduğunu söyledi. Taylor, “Genel olarak enerji depolama teknolojileri, elektrik üretiminin derhal tükenmesi ile sistem maliyetlerini düşürmeye yardımcı olabilir” dedi.

Taylor’a göre, bugüne kadar sabit enerji depolama kapasitesinin yaklaşık yüzde 96’sı pompalı hidro depolama teknolojisiyle sağlandı ve 2016 yılının sonunda 170 GW’tan fazla kümülatif işletme kapasitesi elde edildi.

Elektrik depolama sistemlerinin sürdürülebilir bir enerji geleceğine geçişte artan bir rol oynaması bekleniyor.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.