Dünya Elektrikli Araç Günü'nde Elektrikli Araç Emojisi Yarışması

ABB ve Green.TV, Dünya EV Günü kurucuları, elektrikli araç emojisi oluşturmak için 16 yaş ve altındaki katılımcılarla “EVmoji” yarışması açtı. Kazanan tasarım, resmi emojileri tanımlayan ve yayımlayan Unicode Konsorsiyumu’na gönderilecek. 

Dünya Elektrikli Araç GünüGelecek yıllarda büyük bir hızla Elektrikli Araç satışlarının artması bekleniyor. 2021 yılında dünyada yaklaşık 3,1 milyon Elektrikli Araç bulunuyor. Bu sayının 2025 yılında 14 milyona* ulaşması bekleniyor. Dünya EV Günü, gençleri bu heyecan verici sürdürülebilir ulaşım geleceğini ve vizyonunu ortaya koyan  bir EV (Elektrikli Araç) emojisi yaratmaya davet ediyor.

Frank Muehlon (ABB şirketi E-mobilite Birim Başkanı), bu yarışmayı ve e-mobile kavramı şu şekilde yorumluyor: “E-mobilite ve düşük karbonlu bir geleceği mümkün kılmanın değeri konusunda farkındalığı artırmaya devam ederken, Dünya EV Günü bizim için önemli bir olay haline geldi. Bunlardan daha da önemlisi, bu etkinliğin gelecek nesil sürücülerin tutku ve yaratıcılığını harekete geçirmeye yardımcı olacağını biliyoruz.

Kazanan tasarım 9 Eylül’de açıklanacak

“Dünya EV Günü bağlamında bir EV emoji yarışması başlatmak, geleceğin sürücülerine satın alma kararı vermeden çok önce elektrikli araçlarla ilgili ve sahip olma arzusu yaratmak için mükemmel bir fırsat sunuyor. Elektrikli araçların heyecan verici dünyasına tüm yaratıcı çocukları çağırıyoruz.”

EVmoji yarışması 6 ile 16 yaş arasındaki katılımcılara açık. Tüm EVmoji çizimleri, resimleri veya dijital grafikleri 20 Ağustos 2021’e kadar kişisel veya aile bireylerinin Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter hesaoları üzerinden #EVmoji hashtag’i ile yayınlanarak, yarışmaya katılına biliyor.  Dünya EV Günü temsilcileri yarışmayı kazananlarla  katılımları sağladıkları sosyal hesaplardan Direkt Mesaj yoluyla iletişime geçecekler.  Kazanan tasarım, Dünya EV Günü’nde (9 Eylül 2021) açıklanacak.

Yarışma şartları ve ek bilgi için tıklayınız.

*Bloomberg New Energy Finance’da yer alan öngörü. Daha fazla bilgi için tıkiayınız.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.