Hollanda’da toplam 600 MW kapasiteli Gemini off-shore rüzgar çiftliği, bu hafta başında faaliyete geçti. Yerel basında çıkan haberlere göre, dünyadaki en büyük açık deniz (off-shore) rüzgar santrali, 2,8 milyar Euro yatırımla kuruldu. Off-Shore rüzgar santralinin her yıl 2.6 TWs elektrik enerjisi üretmesi bekleniyor. Günlük olarak 1,25 milyon ton karbon dioksit azaltımına eşdeğer enerji üretecek olan Gemini santralinden üretilen elektrik, 1.5 milyon hane için sürdürülebilir enerji sağlayacak.

HER BİRİ 4 MW’LİK 150 TÜRBİNDEN OLUŞUYOR
Rüzgar santrali, ortalama rüzgar hızının saatte 36 kilometre olduğu Kuzey Denizi’ndeki Groningen kıyılarından 85 kilometre uzakta bulunuyor. Toplam 68 kilometrekareyi kapsayan santralde Siemens türbinleri kullanıldı. Rüzgar çiftliği 2 adet off-shore yüksek voltaj trafo merkezini de kapsıyor.
Projede Northland Power’ın yüzde 60’ı, Siemens’in yüzde 20 hissesi, Van Oord ve HVC’nin ise yüzde 10’luk kısmı var. Projeyi Asya, Avustralya, Avrupa ve Kuzey Amerika’dan toplam 25 banka finanse etti.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.