Dünyanın en büyük tek alanlı güneş parkında enerji depolama sistemi kuruldu. Batarya depolama tesisi, Dubai’deki Mohammed Bin Rashid Al Maktoum Solar Park’ta inşa edildi ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde şebeke düzeyinde hizmet veren elektrik santrali ile beraber aynı alanı paylaşıyor.

Projede NGK İnsulator isimli kuruluş bataryaları sağlarken, elektrik mühendisliği firması Ingeteam ise toplam 1.2 MW’lık enerji dönüşüm sisteminin inşasından sorumlu olacak. Ingeteam aynı zamanda parkta orta voltajlı komponentler ile enerji santrali kontrolörünü de sağlayacak.

KESİNTİLERDE DENGELEME İŞLEVİ TEST EDİLECEK

BAE kuruluşu Dubai Electricity & Water Authority (DEWA), depolama sistemini  yenilenebilir enerji kaynaklarının kesintilerinden kaynaklanan şebeke dalgalanmalarının dengelenmesi konusundaki etkinliğini test etmek için kullanmayı amaçlıyor. Depolama sisteminin ayrıca bataryaların yüksek kapasitelerini kullanarak enerji kaydırma zamanlarını, frekans  ve gerilim kontrolünü kullanılacağı belirtildi.

2030 YILINDA 5 BİN MW KURULU KAPASİTE

Güneş parkı inşaatı fazlar halinde gerçekleştirilecek. Önce 2020 yılına kadar 1000 MW ve ardından da 2030 yılında 5 bin MW’lık bir kurulu kapasite yaratılacak. Sistem hem fotovoltajik (PV) hem de  konsantre güneş teknolojilerini kullanacak.

Güneş parkında fotovoltajik panellere (PV) dayanan 13 MW’lık ilk tesis 2013 yılında devreye alınmış, 2017 yılında da 200 MW’lık tesis elektrik üretmeye başlamıştı. 800 MW’lık tesisin ise 2020 yılında elektrik üretmeye başlaması bekleniyor.

Güneş Parkı’nda dördüncü fazda tam bir konsantre güneş parkı ortaya çıkacak ve burada yer alan güneş kulesi 260 metrelik uzunluğu ile dünyanın bu alandaki en uzun kulesi olacak.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.