Genç Başarı Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen Şirket Programı kapsamında gerçekleşen Yılın Şirketi Yarışması’nın birincisi belli oldu: “COMPOSE-IT”. Yaparak öğrenmeyi destekleyen program kapsamında düzenlenen yarışma için lise öğrencileri tarafından kurulan “COMPOSE-IT” isimli şirket, bahçelerde yapılan organik tarımı mutfaklara taşımak amacıyla “Gübrecim” adını verdikleri kompost (doğal gübre) makinesini tasarlayarak onu kullanılabilir ev eşyası haline getirmeyi hedefledi.  Ekip hem makine üretimi yapıyor hem de geliştirdikleri aplikasyonları ile müşterilerine alacakları makineyi tasarlama imkanı sunuyor.
Günümüzde sağlıklı yiyeceğe ulaşmanın zor olduğu bilinciyle yola çıkan şirket, insanların evde kendi topraklarını üretmelerini ve o topraklarda organik yiyecekler yetiştirmelerini amaçladı. Kompost (doğal gübre) yapmak için doğanın doğal çürüme işlemi kullanılır; evdeki yemek artıkları, bahçelerdeki çim kırpıntıları, yapraklar alınır ve içlerindeki şeker, protein, karbonhidrat ve yağ asitlerinin böcek ve mikroorganizmalar sayesinde bozulmasıyla gıdaca zengin gübre elde edilir.

11-13 TEMMUZ ARASINDA BRÜKSEL’DE ÜLKEMİZİ TEMSİL EDECEK
Genç Başarı Eğitim Vakfı tarafından Şirket Programı kapsamında düzenlenen Yılın Şirketi Yarışması’na bu yıl İstanbul, İzmir, Ankara, Bilecik, Bursa, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Eskişehir ve Uşak illerinden 8.000 liseli genç katıldı. 16-18 yaş arası lise öğrencilerinin girişimciliği deneyimleme fırsatı buldukları Şirket Programı kapsamında düzenlenen Yılın Şirketi Yarışması; öğrencilerin okullarında ekiplerini kurmaları ve kendi iş fikirlerini geliştirmeleriyle başladı. Bu yıl 366 mini şirketin hayata geçtiği programda iş dünyası gönüllüleri de mentorluk verdi. 156 şirketin yarı finale kaldığı yarışmada tüm şirketler kendi mini videolarını çekerek faaliyet belgelerini hazırladı. Finale kalan 50 şirket İstanbul Ticaret Üniversitesi Sütlüce Kampüsü’nde kurdukları standlarda hayata geçirdikleri ürünlerini sergileyerek kıyasıya yarıştı.

40 ÜLKENİN KATILACAĞI YARIŞMA
IBM Enterprise Sales, Financial Services Sector Country Leader Volkan SÖZMEN, Bloomberg Türkiye Yöneticisi Benjamin HARVEY, Citibank Menkul Kıymet Saklama Bölüm Başkanı Seda Demir, MAP Yatırım Direktörü Bedii Can YÜCAOĞLU, Mercer Türkiye Genel Müdürü Dinçer GÜLEYİN, Marsh Managing Director, Risk Management Practice Türkiye Ebru YÜKSEKBİLGİLİ, MetLife Hayat ve Emeklilik Head Of Operations Aytekin GÜLEŞAN ve Monsanto Ülke Müdürü Onur ÇAMİLİ’nin jüri üyesi olarak yaptıkları değerlendirme sonucu birinci seçilen Compose-It Şirketi, 11-13 Temmuz tarihleri arasında Brüksel’de gerçekleşecek 40 ülkenin katılacağı Avrupa Yılın Şirketi Yarışması’nda Türkiye’yi temsil edecek.
Genç Başarı Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen Şirket Programı kapsamında gerçekleştirilen Yılın Şirketi Yarışması; yaparak öğrenmeyi desteklemesi ve öğrencilere daha çalışma hayatlarının başındayken “girişimcilik”, “finansal okur-yazarlık” ve “iş gücüne etkin katılım” imkanı sağlaması bakımından da önem taşıyor.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.