Tanınmış derecelendirme ajansı CDP, Bayer’in sürdürülebilir su yönetimi konusunda lider uluslararası bir şirket olduğunu onayladı. CDP 600’den fazla büyük şirketin bu konudaki stratejilerini karşılaştırırken bu değerli doğal kaynağın verimli kullanımı ve korunmasını ölçümlüyor. Bayer, CDP Liderlik Statüsü’nde en yüksek not olan “A” ile derecelendirilen 24 şirketin arasında yer aldı.

KAYNAK VERİMLİLİĞİ                                                                 Bayer’de İK, Teknoloji ve Sürdürülebilirlik’ten sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hartmut Klusik konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “CDP tarafından onaylanmış olmaktan mutluluk duyuyoruz. Kaynakların verimli kullanımı, uzun yıllardır sürdürülebilirlik stratejimizin temel taşlarından biri” dedi. Bayer, Entegre Yıllık Raporunda da su ile ilgili konulara detaylı ve şeffaf bir şekilde yer veriyor.

ÜRETİMDE SÜRDÜRÜLEBİLİR SU KULLANIMI                                       Birleşmiş Milletler, sürdürülebilir kalkınma için “temiz su” kavramını ana hedef olarak tanımlıyor. Bayer, kendi üretiminde, ürünlerinin uygulanmasında ve tüm değer zincirinde bu amaca ulaşmayı taahhüt ediyor. Şirket, bu nedenle tüm üretim faaliyetlerinde mümkün olduğunca verimli su kullanıyor, atık suyu değerlendiriyor ve su emisyonlarını azaltmak veya önlemek için çalışıyor. Ayrıca Bayer, şirket içi su yönetimi için kapsamlı üretim ve yönetim sistemlerine de sahip.

GELECEKTE DİJİTAL ÇİFTÇİLİĞE ÖNEM VERECEK                               Tarım, küresel temiz su tüketiminin yaklaşık olarak yüzde 70’ini oluşturuyor. Bayer, ürün gözetim çabalarının bir parçası olarak müşterilerinin sürdürülebilir su kullanımına ulaşması için de destek oluyor. Grup, bitki koruma maddelerini pazarladığı her yerde çiftçileri; yüzey suyu, yeraltı suyu veya su kaynağının kirlenme riskini önlemek için ürünlerin kullanımı konusunda bilgilendiriyor.                       Ayrıca, Bayer, artık bitki koruma maddelerinin güvenli bir şekilde yok edilmesi için yenilikçi bir sistem sunuyor. Şirket ayrıca yeni, verimli sulama sistemlerinin kullanımını teşvik ediyor. Gelecekte ise çiftçilerin doğal kaynakların kullanımını optimize etmelerine yardımcı olacak yetiştirme koşulları hakkında ayrıntılı ve kapsamlı bilgi sağlayarak dijital çiftçiliğe daha da fazla önem verecek.

607 ŞİRKET TARAFINDAN KULLANILIYOR                                           CDP, dünyanın halka açık en büyük 607 şirketi tarafından paylaşılan su verilerini yıllık olarak değerlendiren, kurumsal yatırımcıların ihtiyaçlarına hizmet eden ve kar amacı gütmeyen bir organizasyon. CDP’ye göre bu bilgiler, yaklaşık 67 trilyon dolar değerinde varlık yöneten 643 yatırımcı tarafından yatırımları için karar verme aşamasında kullanılıyor.

“DAHA İYİ YAŞAM İÇİN BİLİM”                                                           Bayer, temel olarak sağlık ve tarımla ilgili Yaşam Bilimi alanlarında uzmanlaşmış küresel bir şirket. İnsanlığa faydalı olabilmek ve yaşam kalitesini arttırabilmek amacıyla ürün ve hizmetler geliştiren Bayer, aynı zamanda inovasyon, büyüme ve yüksek kazanma gücü ile değer yaratmayı amaçlıyor. Sürdürülebilir kalkınma ilkelerine bağlı olan Bayer, kurumsal vatandaş olarak sahip olduğu sosyal ve ahlaki sorumlulukların bilincinde. 2015 yılı itibarıyla 117 bin çalışana ve 46,3 milyar Avro satış cirosuna sahip olan Bayer’in, yıllık sermaye harcaması 2,6 milyar Avro, Ar-Ge harcaması ise 4,3 milyar Avro düzeyindedir. Bu verilere, 6 Ekim 2015 tarihi itibarıyla Covestro adıyla borsada bağımsız bir şirket olarak yapılandırılan ileri teknoloji polimerleri biriminin rakamları da dâhildir.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.