Dünyanın en büyük elektrikli araba pazarı olan Çin’de, rekabet kızışıyor. Bu sektörde rekabete katılan en son şirket ise, NIO. Çin yapımı NIO, 7 kişilik elektrikli aile arabasını geçen hafta sonu Pekin’de lanse etti.

68.000 dolardan başlayan fiyatlarıyla NIO ES8, Tesla’nın 127.000 dolara satılan X modelinden %50 daha ucuz. NIO Başkanı Lihong Qin, şirketinin Çin’in büyük kentlerinde yaşayan orta sınıfı hedeflediğini bildirerek, piyasanın gelecek 4 ile 6 yıl içinde iki kat büyüyeceğini belirtti.

Çin Tesla için çok büyük bir pazar; şirket bu yılın ilk 9 ayı için bu ülkede 1,5 milyar dolarlık bir gelir elde etti. Bu bir önceki yılın aynı dönemine oranla 570 milyon dolarlık artış anlamına geliyor.

TESLA İLE REKABET İÇİNDE

Qin, kendi şirketinin Tesla ile rekabet içinde olduğunu açıklamakla birlikte piyasanın yeterince geniş olduğunu ve rekabetle fazla ilgilenmeden kendi işlerine baktıklarını söylüyor.

NIO, 3 yıllık bir kuruluş olmasına karşın Çin, Avrupa ve ABD’de 4.000’den fazla kişi istihdam ediyor. Yatırımcıları arasında Tencent ve Baidu gibi Çinli teknoloji devleri ile ABD’li Sequoia Capital var.

NIO, arabaları için şarj istasyonlarının sayısını, 2020 yılında tüm Çin’e yayarak, 1.100’e çıkarmayı hedefliyor. Ayrıca, yine 2020’de, sürekli dolaşan 1.200 kadar şarj arabası, şarjı azalan otomobillere 10 dakikalık şarj ile 100 km kadar daha yol aldırabilecek.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.