Kıbrıs ve Bursa’daki cami kurulumlarından sonra, Axitec’in güneş panelleri Fransa’daki Katolik kiliselerinde de kullanılmış oldu. Axitec Türkiye CEO’su Atalay Yazgan, 2017 yılında Türkiye’de ve dünyada daha çok sayıda cami için güneş enerjisi kurulumlarında yer almayı; camilerin enerji tüketimleri üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı ile görüşmeyi hedeflediklerini belirtti.

KİLİSEYE BAĞLI BİRİMLERİN ÇATILARI
Katolik Kilisesi’nin yüzlerce binası güneş enerjisi sistemi ile donatıldı.Fransa’da bulunan kiliseler, halkevleri, papaz evleri ve kiliseye bağlı eğitim birimlerinin çatıları güneş enerjisi sistemleri ile donatılıyor. On iki adet piskoposluk bu girişime ön ayak oldular. Tüm projeler Société Patrimoine et Environnement tarafından geliştirildi ve karşılandı.

TOPLAM 2.5 MW KURULCAK
Axitec’in güneş panellerini, Huawei’in inverterleri tedarik ettiği projede tüm kurulumlarda eşit ve koordine malzemeler kullanılarak tüm kiliseler içerisinde bir bütünlük sağlanması amaçlandı. 9 kW kurulu güç mertebesinde 100’den fazla kurulum şimdiden gerçekleştirildi ve toplam 2,5 MW’lık projenin 1 MW’lık bölümü tamamlandı.

Kaynak:Solarbaba

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.