Çevre teknolojileri ve sıfır atık alanında Avrasya’nın en büyük organizasyonu olan ENTECH – Çevre Teknolojileri, Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Fuarı, 27 – 29 Mayıs 2021 tarihleri arasında ikinci kez sektör profesyonelleri ile buluşacak.

Türkiye’de doğa için düzenlenen en büyük organizasyonlardan biri olan ENTECH – Çevre Teknolojileri, Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Fuarı, devletin ve Uluslararası Fuarlar Birliği’nin (UFI) belirlediği yeni normale dönüş kriterleri kapsamında bir dizi önlem ile kapılarını açıyor. CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık tarafından düzenlenen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve KOSGEB tarafından desteklenen ENTECH – Çevre Teknolojileri, Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Fuarı, CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi’nde ziyaretçilerine ev sahipliği yapacak.
27 – 29 Mayıs 2021 tarihleri arasında ikincisi düzenlenecek olan fuarı 30 binin üzerinde kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Fuarda katı atık, su atık teknolojileri, biyoenerji, atık toplama ve taşıma araçları, geri dönüşüm sistemleri, geri kazanım tesis ve ürünleri, kentsel çevre temizlik araçları, yenilenebilir ve solar enerji ürünleri tanıtılacak.

SIFIR ATIK FORUMU YİNE GÜNDEM OLUŞTURACAK

20 bin metrekarelik alanda düzenlenecek fuar Balkanlar, BDT Ülkeleri, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Uzak Doğu, Batı Avrupa, Amerika ve Türkiye’den sektör profesyoneline ev sahipliği yapacak. Sıfır atık ile ilgili farkındalık oluşturmanın amaçlandığı fuar kapsamında, ayrıca tüm dünyanın dikkatle takip ettiği Sıfır Atık Forumu da düzenlenecek.
Bu yılki foruma konuşmacı olarak katılacak olan Hindistan’ın ilk kadın çevre bakanı, doğa aktivisti Maneka Sanjay Gandhi ve “Sürdürülebilirlik” kavramının öncülerinden Birleşmiş Milletler Çevre Programı’nın eski Direktörü Dr. Ashok Khosla ‘kaynakların verimli kullanılması’ konusuna dikkat çekilecek.
Forumda ayrıca sıfır Atık Avrupa Bilim Komitesi Başkanlığı ve Sıfır Artık Uluslararası İttifakı (ZWIA) Yönetim Kurulu Üyesi Enzo Favoino, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Mukim Temsilcisi Claudio Tomasi,  İngiliz Kraliye Nişanı sahibi ve Kaynaklar ve Çevre Politikaları Profesörü Paul Ekins gibi daha birçok değerli konuşmacı yer alacak. ENTECH Fuarı, ayrıca rüzgâr, güneş ışığı, hidrogüç ve jeotermal enerji sektörlerine yönelik organize edilen ‘Enerji Özel Bölümü’yle de ilgi çekecek.

DOĞA İÇİN DÜZENLENEN EN BÜYÜK ORGANİZASYON

ENTECH Fuarı; İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), Atık Kağıt ve Geridönüşümcüler Derneği (AGED), Doğal Gaz Cihazları Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (DOSİDER), Jeotermal Elektrik Santral Yatırımcıları Derneği (JESDER), Türkiye Bilişim Sanayiciler Derneği (TÜBİSAD), Türkiye enerji Vakfı (TENVA), Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP), Akümülatör ve Geri Kazanım Sanayicileri Derneği (AKÜDER), Yeni Bir Dünya Sanayici ve İşadamları Derneği (YENİAD), Enerji Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (ENSİA), Güneş Enerjisi Yatırımcıları Derneği (GÜYAD), İstanbul Geri Dönüşümcüler Derneği (İGEDDER), Aydınlatma Gereçleri İmalatçıları Derneği (AGİD), Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu (GÜNDER), Güney Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED), Kimya Taşıma Araçları Temizleyicileri Derneği (KTTD), Akümülatör ve Geri Kazanım Sanayicileri Derneği (AKÜDER), Elektrik ve Elektronik Geri Dönüşüm ve Atık Yönetimi Derneği İktisadi İşletmesi (ELDAY), Çevre Koruma ve Ambalaj Atıklarını Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO), İzmit Atık ve Artıkları Arıtma Yakma ve Değerlendirme A.Ş. (İZAYDAŞ) tarafından da destekleniyor.

FUARLARA KATILIMDA HES KODU ZORUNLULUĞU

Her yıl gerçekleştirdiği 40’ın üzerinde fuar ile sektöre yön veren CNR Holding, yeni normalleşme döneminde fuarlarda katılımcı ve ziyaretçilerin sağlığını güvence altına alarak, olası risklerin bertaraf edilmesi için devletin ve Uluslararası Fuarlar Birliği’nin (UFI) belirlediği yeni normale dönüş kriterleri kapsamında bir dizi önlem aldı. Buna göre; fuara giriş ve çıkış noktaları yeniden düzenlendi.
Fuar girişlerinde vücut ısısı kontrolü yapılırken, aynı zamanda havalandırma sistemlerinde harici hava kullanılarak içerideki hava sürekli temiz tutuluyor. Aynı anda fuar alanında bulunan kişi sayısı sınırlandırılırken, fuara girişlerde katılımcı, ziyaretçi ve görevlilerin HES kodu sorgulaması yapılıyor.
Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.