Amerika Sürdürülebilir Enerji 2019 verilerine göre,  ABD’de sürdürülebilir ve yenilenebilir enerjinin ağırlığı ve büyüme hızı giderek artıyor. Bloomberg NEF tarafından yayınlanan son veriler doğal gaz ve yenilenebilir enerjinin kömürü enerji sektöründen hızla dışlamakta olduğunu, doğal gaz ve yenilenebilir enerjinin 2018’de elektrik üretimindeki payının yüzde 53’e çıktığını gösteriyor. 2009 yılında yüzde 35 olan bu oranın gelecek yıllarda hızlanmaya devam edeceği bekleniyor.

Rüzgar ve güneş yenilenebilir enerjiye damgasını vururken, her iki yenilenebilir enerji türünün 2009’dan bu yana dört kattan daha fazla arttığı, 36.2 GW’den 164.6 GW’ye yükseldiği görülüyor.

EN YÜKSEK EMİSYON ULAŞIMDA

2018 yılı verileri ABD’de ulaşım sektörünün atmosfere karbon salım miktarının hala yüksek olduğunu, 2018 yılı verileriyle ulaşım sektörünün karbon salımının hem enerji sektörünün hem de toplam salım artışının üzerinde olduğunu gösteriyor.

ABD’de elektrikli otomobil satışları hızla artıyor. 2017’nin son çeyreğinde ABD’de satılan toplam araçların yüzde 1.3’ünü elektrikli otomobiller oluşturdu. 2018’in üçüncü çeyreğinde nerdeyse iki kata varan bir artış oranıyla elektrikli araç sayısı yüzde 2.5’a ulaşırken, bu rakam 2018’in son çeyreğinde yüzde 3’e çıktı. 2018 yılında toplam elektrikli araç piyasası yüzde 80 gibi büyük bir artış kaydetti. Son verilerle ABD’de yollarda olan elektrikli otomobil sayısı 350 bini geçerken, şarj istasyonlarının sayısı da yüzde 28 büyüme gösterdi.

Doğal gaz dahil temiz enerji ve enerji verimliliği sektörü mevcut verilerle ABD’de 3.4 milyon kişiye istihdam sağlıyor. Güneşte isitihdam edilenlerin sayısı 2018 verileriyle 350 bin kişiye ulaşırken, doğaz gaz sektöründe 379 bin, rüzgarda da 107 bin kişi kendine çalışma olanağı bulmuş durumda.

FACEBOOK VE AT&T EN BÜYÜK ŞİRKETLER

ABD Sürdürülebilir Enerji verileri kurumların, şirketlerin yenilenebilir enerjiye desteklerinin de arttığını gösteriyor. 2018 yılında sosyal medya kuruluşu Facebook operasyonlarında güneş enerjisine en fazla ağırlığı veren kuruluş olarak öne çıkarken, AT&T ise operasyonlarında rüzgar enerjisini tercih eden en büyük kurumsal yapı oldu.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.